Boetes als gevolg van ‘ongeldige’ parkeerschijf in Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond klaagde onafhankelijk raadslid Koen Sap aan dat sommige bewoners een retributie hebben gekregen – zeg maar een boete – omdat ze in de blauwe zone een ‘ongeldige’ parkeerschijf hadden gebruikt. Hij noemde dat spijkers op laag water zoeken.

“Op de parkeerschijf moet het ‘uur van aankomst’ in de drie landstalen afgedrukt staan”, zei hij. “Dus in het Nederlands, het Frans en het Duits. Als dat ook in het Engels vermeld is, wordt de parkeerschijf als ongeldig beschouwd, wat op zich belachelijk is. Ik stel voor om het parkeerbedrijf te vragen geen dergelijke retributies meer uit te schrijven. We klagen soms over onze verzuurde samenleving, maar op die manier dragen we er zelf aan bij.”

Parkeerwachter verwittigt voortaan met flyer

“Ik begrijp heel goed de commotie daaromtrent”, antwoordde schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V). “Ook wij als stadsbestuur willen de burgers die ter goeder trouw een parkeerschijf gebruiken, niet opzadelen met een retributie. Niettemin dient de schijf aan strikte wettelijke bepalingen te voldoen, zoals in 1975 via Ministerieel Besluit vastgelegd. Zo mag de parkeerschijf geen afgeronde hoeken hebben, moet de vermelding gebeuren in de drie landstalen, mag er geen reclame op de voorzijde staan en moet de schijf onderverdeeld zijn in halve uren.”

“We hebben intussen met City Parking afgesproken dat, als een bestuurder een foutieve parkeerschijf legt, de parkeerwachter een flyer achter de ruitenwisser stopt met de melding dat de schijf niet aan de regels voldoet. De parkeerwachter kan dan eventueel zelfs een geldige schijf bij de flyer voegen. Ook in het stadskantoor kunnen er op de dienst Ruimte gratis parkeerschijven afgehaald worden.”

The post Boetes als gevolg van ‘ongeldige’ parkeerschijf in Torhout is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »