Ardooise ondernemingsraad organiseert eerste editie culinaire fietstocht

Op zondag 24 september pakt de nieuwe Ardooise ondernemingsraad uit met de eerste editie van een culinaire fietstocht. Enkele leden van de raad nemen het heft in handen en sturen de Ardooienaren per fiets culinair op weg. Starten aan de Ark in de Melkerijstraat kan tussen 14 en 15 uur.

Met dit eerste initiatief willen de Ardooise ondernemers – een aantal gevestigde waarden en enkele nieuwe en enthousiaste ondernemers – zich kenbaar maken en de band met de bevolking verstevigen. Deze tocht laat je toe Ardooie te leren kennen en de rijkdom aan ondernemingen te waarderen.

15 of 30 kilometer

Er zijn twee afstanden. Er is een kindvriendelijke route van 15 kilometer en een tocht van 30 kilometer voor de meer geroutineerde fietsers. Bij de start is er reeds een verrassing voor de kleine sneukelmondjes.

Vervolgens wordt iedereen bij Sjetje en Gazetje op het Dorpsplein van Koolskamp ijskoud verwend. Vervolgens rij je naar de Rysselendemolen en naar het Schuttershof in Ardooie-Centrum waar je verrast wordt.

Doe je mee aan de grote tocht, dan ontdek je vervolgens Vé DS Taal op Maat. Daar maakt de klassieke infrastructuur even plaats voor drankjes en hapjes van Q’linair. Zowel de kleine als de grote tocht eindigen in de Ark waar de Music Burgers klaar staan.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van de gemeente Ardooie: www.ardooie.be/inschrijvingen of via mail op [email protected]. Deelnemen aan deze tocht kost 25 euro voor (jong)volwassenen (ouder dan 15 jaar). Vier- tot 15-jarigen betalen je 15 euro. Gratis voor min 4-jarigen.

De ondernemersraad rekent op een succesvolle start en werkt nu al aan een tweede initiatief op het einde van het jaar.

The post Ardooise ondernemingsraad organiseert eerste editie culinaire fietstocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beleefd debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Vance kon

Lees meer »

Brugs slachtoffer van seksueel misbruik protesteert tegen bezoek van paus: “Kerk moet Vangheluwe loslaten” 

Bart Deschacht voert het hele weekend actie aan de Sint-Salvatorskathedraal in zijn thuisstad Brugge. Deschacht is een van de slachtoffers van seksueel misbruik door gewezen bisschop Roger Vangheluwe. Met een vreedzame actie protesteert hij tegen het bezoek van paus Franciscus aan ons land. "Excuses van de paus zijn niet genoeg, de kerk moet Vangheluwe helemaal loslaten."

Lees meer »

Saym uit ‘Bake Off Vlaanderen’ lijdt aan “ingebeelde lelijkheid”: “Als ik in spiegel kijk, zie ik nog steeds dat pubergezicht vol acné”

Tijdens ‘Bake Off Vlaanderen’ lijkt hij een vrolijke energiebom, maar diep vanbinnen worstelt de 22-jarige Saym Sheikh met “monstertjes” in z’n hoofd. De Antwerpenaar met Pakistaanse roots lijdt aan ‘body dysmorphia’, ook wel ingebeelde lelijkheid genoemd. In dit interview vertelt de zoetebek hoe groot de impact van die aandoening is op z’n dagelijkse leven en welke weg hij heeft afgelegd

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Gastenlijst van P. Diddy’s seksfeestjes blijkt die van online inzamelactie tijdens coronapandemie te zijn

Op sociale media gaat een video van de Amerikaanse rapper en producer Sean ‘Diddy’ Combs viraal. Combs is recent opgepakt op verdenking van mensenhandel met seksuele uitbuiting en afpersing. In de video noemt hij tientallen namen van beroemdheden als Drake, Oprah Winfrey, Justin Bieber en Lizzo, die aanwezig zouden zijn geweest op feestjes waar mogelijk vrouwen misbruikt werden. In werkelijkheid

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »