Werelderfgoed of niet? Unesco beslist over begraafplaatsen en herdenkingsplekken van de Eerste Wereldoorlog

Komende week neemt de Unesco een besluit over begraafplaatsen en andere plaatsen in België en Frankrijk die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Worden die wel of niet erkend als werelderfgoed? Vlaanderen ijvert daar al jaren voor, maar de vorige poging, vijf jaar geleden, mislukte.

Meer krantenkoppen in België

Ongeziene beelden in Copa América: woeste Liverpool-spits Núñez vecht met Colombiaanse fans op tribune en gooit stoel in hun richting

Onwaarschijnlijke beelden in de halve finales op de Copa América. Na de uitschakeling tegen Colombia raakten enkele Uruguayaanse spelers (!) slaags met Colombiaanse fans op de tribune. Op beelden is te zien hoe Darwin Núñez het voortouw neemt en zowel klappen uitdeelt als incasseert. De Liverpool-spits gooide zelfs met een stoel.

Lees meer »

Vizier van Julie Vanloo staat niet op scherp op bezoek bij Minnesota

Julie Vanloo heeft in de WNBA met haar team Washington Mystics een 74-67-nederlaag geleden op bezoek bij Minnesota Lynx. De Belgian Cat stond zaterdagnacht (Belgische tijd) bijna 25 minuten op de court, maar kon geen enkel punt maken.
The post Vizier van Julie Vanloo staat niet op scherp op bezoek bij Minnesota appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de prijs van dit verkiezingsresultaat groot kan zijn: zowel voor Macron als voor heel Frankrijk

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »

Rebecca en Dieter openen broodjeszaak Becky’s: “Meteen een groot succes”

Rebecca Lefebvre (42) uit Vlamertinge werkte bij Milcobel toen ze merkte dat er twee broodjeszaken in Langemark-Poelkapelle de deuren sloten. Samen met haar partner Dieter Alliet stampte ze dan maar Becky’s uit de grond. De opening werd meteen een groot succes.
The post Rebecca en Dieter openen broodjeszaak Becky’s: “Meteen een groot succes” appeared first on KW.be.

Lees meer »