Vliegtuig Brussels Airlines dat twee dagen aan grond stond in Kinshasa is op weg naar Brussel

Het vliegtuig van Brussels Airlines dat sinds vrijdagavond aan de grond stond in de Congolese hoofdstad Kinshasa met technische problemen, is zondag om 23.15 uur lokale tijd (00.15 uur Belgische tijd) vertrokken richting Brussel. Dat heeft een woordvoerder van Brussels Airlines gemeld aan Belga.

Meer krantenkoppen in België

Dopingzaak rond Jannik Sinner krijgt staartje: WADA wil één tot twee jaar schorsing voor nummer één van de wereld

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol.

Lees meer »

Deel sociale woonwijk Oud Park Wervik maakt plaats voor 2 appartementsblokken en 12 flats: “Het gaat om de oudste woningen in de wijk”

In de Christuslaan worden op de sociale woonwijk Oud Park in Wervik 23 oude woningen gesloopt. De huizen gelegen tussen de Dokter Dumont- en Mesenstraat zijn niet meer comform met de huidige normen. “De woningen worden in twee fasen gesloopt en maken plaats voor 24 appartementen”, zegt algemeen directeur Sonny Ghesquière van Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik.
The post Deel sociale

Lees meer »

“We zoeken nog steeds een overnemer”: Connie en Philippe nemen na 35 jaar afscheid van slagerij Messiaen

Connie en Philippe van slagerij Messiaen hangen eind deze maand hun schorten aan de haak. Net geen 35 jaar baatten ze samen hun slagerszaak uit in de Statiestraat. Een overnemer is voorlopig nog niet gevonden. “Het zou jammer zijn als hier geen nieuwe slager zou komen”, zegt Philippe.
The post “We zoeken nog steeds een overnemer”: Connie en Philippe

Lees meer »

De Schakel start seizoen in gerenoveerd cultuurcentrum met uitgebreid openingsweekend: “We creëren een totaalbeleving”

Na jaren van corona en grote renovatiewerken vindt het openingsweekend van cultuurcentrum De Schakel opnieuw in volle glorie plaats. De start van het nieuwe cultuurseizoen geeft een voorsmaakje van wat er het komende jaar te gebeuren staat.
The post De Schakel start seizoen in gerenoveerd cultuurcentrum met uitgebreid openingsweekend: “We creëren een totaalbeleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen proces in zaak-Chovanec: alle 31 verdachten buiten vervolging gesteld

Er komt geen proces naar het overlijden van Jozef Chovanec. Alle 31 verdachten zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de raadkamer in Charleroi beslist. De Slowaakse 38-jarige man overleed in 2018 nadat hij hardhandig was aangepakt door politiemensen in een cel op de luchthaven van Charleroi. Tegen de beslissing van de raadkamer kan nog altijd in beroep worden gegaan.

Lees meer »

Lieven Vandekerckhove heeft derde boek kortverhalen klaar: “De inspiratie is gewoon wat er allemaal rond mij gebeurt”

De naar Leuven uitgeweken Roeselarenaar Lieven Vandekerckhove stelt op zaterdag 12 oktober in De Standaardboekhandel zijn derde boek vol cursiefjes en kortverhalen voor. “De inspiratie is gewoon wat er allemaal rond mij gebeurt.”
The post Lieven Vandekerckhove heeft derde boek kortverhalen klaar: “De inspiratie is gewoon wat er allemaal rond mij gebeurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »