Sarah D’hondt komt tiende verjaardag van Vl@s vieren: “We zijn de cultuurzaal intussen ontgroeid”

De socio-culturele organisatie Vl@s Jabbeke bestaat 10 jaar. In het voorbije decennium werd menig bekend figuur uit naar Jabbeke uitgenodigd om te vertellen over cultuur, kunst, geschiedenis of de maatschappij. Ter gelegenheid van deze viering komt chansonnière Sarah D’hondt nog eens naar haar Jabbeke afgezakt.

“Tien jaar geleden hielden we Vl@s Groot-Jabbeke boven de doopvont. Het startschot werd gegeven door voormalig procureur Berkvens, die de eerste lezing voor ons, toen nog een kleine groep, gaf”, vertelt drijvende kracht Luc Puystiens.

“We mochten meteen onze eerste leden noteren. Nu bijna een decennium later zijn we de cultuurzaal van het Jabbeekse Vrije Tijdscentrum ontgroeid en vindt alles plaats in de theaterzaal van hetzelfde complex. De tiener kende inmiddels een flinke groeispurt tot 368 leden. Illustere namen van voordrachtgevers kunnen we op ons palmares schrijven zoals Dirk Frimout, Alain Remue, prof. Michel Maus, prof. Wim Distelmans, Jef Vermassen, Jan Peumans, Herman De Croo, prof. Bruno De Wever, prof. Christine Van Broeckhoven, prof. Hendrik Vos en nog zo veel meer, te veel om op te noemen.”

Souvenirs

“We dachten dat het tijd werd om een muzikale namiddag in te lassen voor onze leden en sympathisanten naar aanleiding van het 10-jarig bestaan op 28 september in het Vrijetijdscentrum om 14.30 uur.”

“Daarvoor nodigden we met chansonnière Sarah D’hondt, de Jabbeekse nachtegaal, talent uit eigen streek uit. Ze woont nu al geruime tijd in Gent, maar toch blijft de band met Jabbeke. Ze komt met de volledige bezetting met Stijn Bettens op accordeon, Bart Vervaeck op gitaar, Lieven Van Pée op contrabas, Frederik Vanden Berghe op drums en Wim Segers op vibrafoon.”

“Sarah D’hondt verzamelt souvenirs uit het Franse chanson, geserveerd met eigengereide bindteksten. Haar repertoire is gevuld met bekende melodieën van Piaf, Baker, Montand, … Haar stem en authentieke podiumprésence beloonden haar met de eervolle Liebeth List Prijs voor het Franse Chanson. Het repertoire ‘Souvenir’ brengt een ode aan het chanson want chanson is niet zomaar een lied, maar een verhaal van passie, tederheid en verdriet.” (PA)

Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen bij de bestuursleden of door voorinschrijving via storting op nummer BE82 0017 0613 0168 met vermelding: Sarah D’hondt. De toegangsprijs bedraagt 20 euro in voorverkoop en 25 euro aan de deur.

The post Sarah D’hondt komt tiende verjaardag van Vl@s vieren: “We zijn de cultuurzaal intussen ontgroeid” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »