Romy Vlaams tenniskampioen

Tijdens het Feest van de Jeugd bij TC Forest Hills in Wommelgem heeft Romy Barbier (12) van TC De Koddaert zich tot Vlaams tenniskampioen gekroond bij de meisjes U13. Romy, telg uit een heus tennisgezin, heeft talent te koop, zoveel is zeker.

Romy woont met haar zus Marie (15) en hun ouders Wim Barbier (45) en Patty Van Acker (46) aan de Aartrijkestraat in Torhout. Ze loopt secundair onderwijs aan de plaatselijke Middenschool Sint-Rembert. Ze volgt er het eerste jaar klassieke talen.

Competitief ingesteld

Het gezin Barbier een tennisgezin noemen, is niets overdreven. Ook Marie heeft het spelletje perfect onder de knie en beide ouders geven trainingen: Wim bij TC Orscamp in Oostkamp en Patty bij TC De Koddaert in Torhout.

“Ik tennis sinds ik een kleuter van amper 5 jaar was”, vertelt Romy. “Van mama en papa krijg ik veel tips om zo goed mogelijk te spelen. Ook trainer Kristof Duyck van De Koddaert geeft me wijze raad. Maar los van dat alles tennis ik vooral omdat ik het zo graag doe. Ik volgde tot vorig jaar ook nog gitaarlessen, maar ben daarmee gestopt, omdat ik me volledig op het tennissen wil toeleggen.”

Romy traint gemiddeld zo’n negen uur per week, wat aanzienlijk is. “Tijd voor andere hobby’s is er niet meer”, zegt ze. “Ik vind tennis leuk omdat het een individuele sport is. Dat wil zeggen dat je je prestaties volledig zelf in de hand hebt, wat bij een ploegsport anders ligt. Ik ben competitief ingesteld. Ik speel graag wedstrijden. En natuurlijk win ik ook graag (lacht). Elke zege smaakt zoet.”

Profspeelster worden

Tijdens de jeugdtornooien werden er punten gegeven en op basis daarvan werd er een ranking opgemaakt. De beste 24 meisjes mochten in twee reeksen aan de Vlaamse kampioenschappen in Wommelgem deelnemen.

“In kwam uit in de tweede tabel en heb daarin de finale gewonnen tegen Sienna Smolders van TC Tenkie uit Hasselt”, zegt Romy. “Zo pakte ik de Vlaamse titel.”

“Tennis is de ideale sport voor je fysieke ontwikkeling en mentale weerbaarheid”, zegt mama Patty. “Je staat er alleen voor en moet snel beslissingen nemen die in je voor- of nadeel uitvallen.”

“Mijn grote streven?” lacht Romy. “Profspeelster worden! Het is niet verboden om te dromen, hé?” (JS)

The post Romy Vlaams tenniskampioen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen

Op maandag 24 juni mocht de stad Izegem samen met 21 andere Vlaamse lokale besturen het label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen. Het label is een erkenning voor lokale besturen die voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid kiezen.
The post Stad Izegem mag label ‘Kindvriendelijke stad’ in ontvangst nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »