LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. Nog geen Thorgan Hazard in de basis bij Anderlecht, ribblessure voor Schmeichel

Anderlecht hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. Bij paars-wit staat Thorgan Hazard nog niet aan de aftrap. Trekt RSCA de goede lijn door? Volg de match hier op de voet.

Meer krantenkoppen in België

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Willy en Christiane vieren gouden huwelijksjubileum

Christiane Verbrugghe en Willy Delmotte waren onlangs te gast in kasteel Ter Borcht om er samen met hun kinderen, kleinkinderen en het college van burgemeester en schepenen hun gouden huwelijksjubileum een officieel karakter te geven. Willy zag het levenslicht op 5 maart 1951 en Christiane werd geboren in Tielt op 21 maart 1951. Willy en
The post Willy en

Lees meer »

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

“Zelfs na haar ontslag lieten ze haar niet met rust”: ex- politievrouw (29) stapte uit het leven na pesterijen, parket onderzoekt verband

Stapte een ex-politievrouw (29) uit het leven omdat één of meerdere politiemannen van het Oostendse korps haar bleven pesten, zelfs jaren na haar ontslag? Op die vraag probeert het parket een antwoord te vinden. De jonge vrouw liet verschillende documenten — zelfs een videoboodschap — na die volgens haar familie in die richting wijzen. “Ze joegen haar de dood in”,

Lees meer »

Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje

De omgeving van het boogschutterslokaal in Izegem kreeg de voorbije maanden een opfrisbeurt. Het terrein kreeg een moderne uitstraling, met een natuurlijke inrichting die aansluit bij het nabijgelegen speelplein Rebry.
The post Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Werken de technieken van Tom Waes echt? Onze reporter doet de test: “Ik voel mijn hartslag pijlsnel de hoogte in schieten”

Knuffelen met wildvreemden, een duik in een ijskoude Noordzee, negen dagen isolement,… Tom Waes (55) testte de afgelopen weken uit wat hem zou helpen zijn stressniveau te verlagen in ‘Kalm Waes’. Voor hem een geslaagd experiment. Maar word je écht zo zen van de methodes die hij aanreikt? ‘Dag Allemaal’-reporter Isaura neemt voor u de proef op de som. “Van

Lees meer »