KV Kortrijk speelt 2-2 gelijk tegen RSC Anderlecht

RSC Anderlecht heeft zondag op bezoek bij KV Kortrijk in extremis 2-2 gelijkgespeeld op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Dion De Neve (19.) bracht de West-Vlamingen op voorsprong. Kasper Dolberg (20.) lukte snel daarna de gelijkmaker. Felipe Avenatti leek Kortrijk de eerste zege van het seizoen te bezorgen, maar dat was buiten Anders Dreyer gerekend. Anderlecht speelde ruim een halfuur met tien man na een rode kaart voor Zeno Debast. Marco Kana kreeg in de 81e minuut een tweede geel karton, waardoor de manmeersituatie van KVK voorbij was.

Paars-wit legde in het wedstrijdbegin zijn wil op in het Guldensporenstadion, Amuzu trapte tegen de lat. Maar uit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong. De Neve strafte flauw verdedigen van Sardella af. Vrijwel meteen volgde de reactie van Anderlecht. Een afgeweken schot van Dolberg zorgde voor de 1-1. Anderlecht-doelman Dupé zweefde daarna een kopbal van Avenatti uit de benedenhoek.

Ziekenhuisbal

Dupé bracht zijn ploeg net voor het uur in de problemen met een ziekenhuisbal richting Vertonghen. Daarop hield Debast de poging van Avenatti met de hand uit de winkelhaak. De verdediger kreeg een rode kaart en Kortrijk kon 2-1 voor komen vanaf de strafschopstip. Avenatti zette de elfmeter om. Daarop gooide Brian Riemer Thorgan Hazard in de strijd.

Na een kort gespeelde vrije trap van de topaankoop zette Leoni Kortrijk-doelman Vandenberghe aan het werk met een laag schot. De door Anderlecht uitgeleende Kana kreeg in het slot nog een domme tweede gele kaart voor een trekfout. Het werd nog een zure avond voor Kortrijk, want diep in de blessuretijd pakte Dreyer uit met een heerlijke overhoekse knal: 2-2.

Anderlecht wipt met 14 op 21 voorlopig naar de leidersplaats. KV Kortrijk, 15e met 2 punten, geeft de rode lantaarn door aan Westerlo (1 pt).

The post KV Kortrijk speelt 2-2 gelijk tegen RSC Anderlecht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »