Koppel mag Turkije niet uit vanwege drie stenen: “Ze namen vingerafdrukken en foto’s, alsof ik een crimineel was”

Een koppel uit het Antwerpse mag Turkije niet verlaten na hun vakantie, vanwege drie stenen die ze hadden opgeraapt om thuis in hun aquarium te leggen. Turkije verdenkt hen nu van de smokkel van archeologische artefacten.

Meer krantenkoppen in België

Stad Antwerpen neemt nieuwe regels op in politiecodex tegen onzedelijk gedrag

De stad Antwerpen heeft enkele nieuwe regels ingeschreven in de politiecodex van de stad, om ongepast of aanstootgevend gedrag tegen te gaan. Dat deed ze nadat een aantal zaken uit het Strafwetboek zijn gehaald. De nieuwe regels moeten onder meer wantoestanden in het Schipperskwartier tegengaan. Maar oppositiepartijen Groen en PVDA vinden de regels te vaag en vrezen dat er nu

Lees meer »

“Als ik dat ene nummer voor het eerst live zal zingen, ga ik breken”: Berre verwerkt voorval uit jeugd op debuutplaat

Van de parkeergarage van Delhaize tot de mainstage van Pukkelpop: Berre (23) schopte het van TikTok-muzikant tot vaste waarde in de Belgische muziek. En nu heeft de zanger zijn debuutplaat uit, met een nummer dat zijn ouders tot tranen toe beroerde. “Ik heb al mijn gevoelens van me afgeschreven op deze plaat”, vertelt hij. “Ik worstel al langer met verliefdheid

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »