Jos Pauwels, de kunstschilder die niet bestaat: hoe de grootste veilinghuizen ter wereld verzamelaars bedriegen met valse kunst

In 2020 koopt Jos Mestdach (73), een kunstliefhebber uit Moregem, een schilderij in een Gents veilinghuis. Over de schilder, ene Jos Pauwels, is er al snel grote onduidelijkheid. Drie jaar lang stalkt de oud-journalist ‘s werelds grootste veilinghuizen, die Jos Pauwelsen blijken te verhandelen voor vele duizenden ponden en dollars. Verkopen zij willens wetens nepkunst, geborsteld door ijverige kopieerders in China?

Meer krantenkoppen in België

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »