Bromfietser zonder helm crasht door ruit van woning

“Plots hoorden we enorm veel lawaai.” Een koppel schrok zaterdagavond even na 18 uur op door een ongeval tijdens hun barbecue in de tuin achter een rijwoning in centrum Ieper. Een bromfietser was vanuit de Dehaernestraat rechtdoor gereden, over het voetpad gekatapulteerd en door de ruit beland van hun woning aan de Lombaardstraat.

“We liepen de woning binnen en dan zag ik het gat in de ruit aan de voorgevel”, vertelt de vrouw, die in het huis een praktijk heeft voor voetverzorging. “Gelukkig is hij er niet volledig door gegaan, anders lag hij in de living en was hij misschien onthoofd”, aldus de partner van de vrouw. “Je moet niet weglopen hé, riep ik die kerel toe.”

Glas in gezicht

De bestuurder bloedde hevig en trok een spoor vanaf de plaats van het ongeval richting de Dehaernestraat en ook naar de andere kant bij het kruispunt met de Blindeliedenstraat. “Er lag overal bloed”, vervolgt de bewoner, die liever anoniem blijft. “De jongeman had geen helm op en liep rond in ontbloot bovenlijf. Mogelijk had hij een T-shirt aan en was dit intussen rond zijn hals gebonden om het bloed te stelpen. Hij had een serieus gat in zijn halsstreek. Ook de buren ontfermden zich over hem.”

De hulpdiensten snelden ter plaatse en brachten de bestuurder over naar het ziekenhuis. “De verwondingen zijn niet levensbedreigend”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “De bromfietser reed zonder helm en kreeg glas in het gezicht.”

Tweede crash tegen gevel

Het is niet de eerste keer dat een voertuig tegen de voorgevel van het koppel crasht. “Een vijftal jaar geleden reed een wagen tegen onze woning in de namiddag van nieuwjaarsdag”, vertelt de vrouw. “De bestuurder was toen onder invloed. Mijn buren belden me op, want ik was toen aan het wandelen in Heuvelland. Derde keer goede keer? Dit is een gevaarlijk gat.”

“Het zal nog gebeuren”, vermoedt haar partner. “Velen rijden met een enorme vaart vanuit de Dehaernestraat en de uitgaansbuurt, waar we ’s nachts geregeld last van hebben.”

De Ieperse takeldienst Depannage Rik kwam de bromfiets takelen en poetste samen met de politie de bloedsporen van de stoep en het wegdek, met behulp van emmers water die de voetverzorgster aanreikte. “Ik wil nog één iets zeggen: jonge gasten, wees voorzichtig!” (TP)

The post Bromfietser zonder helm crasht door ruit van woning is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »