Waterpret op vijver Ter Borcht in Meulebeke tijdens Dobbero

De editie Dobbero, georganiseerd door Toerisme Leiestreek op zaterdag 9 september, mag in Meulebeke een succes genoemd worden. Na Menen was de vijver van Ter Borcht aan de beurt. Dit seizoen zet Toerisme Leiestreek heel duidelijk in op het beleven van waterpret. Dobbero of het lekker drijven of peddelen in een tank is hier een onderdeel van.

Oole Ryckoort van evenementenbureau Festor: “Hier hebben we 45 tobben van doen om aan de vraag te voldoen. De 800 beschikbare plaatsen waren in een mum van tijd de deur uit.” ’s Namiddags was het zoeken naar een plaatsje in de schaduw van het Kapellebos.

Toch was het voor iedereen genieten: luisteren naar poëzie, dansen in de tobbe of peddelen naar de drijvende bar. (LB)

The post Waterpret op vijver Ter Borcht in Meulebeke tijdens Dobbero is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”
The post Veel

Lees meer »

Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem

Bij archeologische opgravingen aan de Isenbaertstraat in Snellegem zijn sporen van bewoning en landbouw gevonden uit de Karolingische periode. De site biedt een uniek inzicht in een landelijke boerderij in het Vlaanderen van de vroege middeleeuwen, ruwweg zo’n 1.200 jaar geleden.
The post Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man geeft ‘Jani & James doen-het-zelf’ 7 op 10: “Schuine moppen combineren met ontroerende tv, niet iedereen komt ermee weg”

“Op vlak van opruimen is m’n vriend nooit volwassen geworden. Maar de seks is wél goed.” Aan schuine moppen geen gebrek in ‘Jani & James doen-het-zelf’, maar slagen de boezemvrienden er ook in om goeie tv te maken? Het duo probeerde u daar alvast van te overtuigen door enkele dagen mee te draaien in de thuiszorg. Een carrière die de

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »

Frans is oudste en Shirley jongste kandidaat gemeenteraadsverkiezingen: “We hopen op drie zetels”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober dingen 84 kandidaten naar onze stem. Er komen vier partijen in het strijdperk: CD&V+, N-VA, Voor Oudenburg en Vooruit. Onder de kandidaten is Frans Denys (82) de oudste en Shirley Dumon (wordt op 14 september 18) de jongste. We luisterden naar hun motivatie om aan politiek te doen, waarom ze voor N-VA en Vooruit

Lees meer »

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »