Vonk slaat over in de cinema: Marie Louise en Albert vieren diamanten jubileum

Marie Louise Van Beneden (83) en Albert D’hooge (85) vieren hun diamanten jubileum met 60 jaar huwelijksgeluk.

Hun liefdesverhaal begon op een avondje uit in de cinema in Wippelgem. Louise was er met vriendinnen en Albert op zijn eentje. Ze kenden elkaar van zien, want in Wippelgem woonden ze niet ver van elkaar.

Na de film raakten ze aan de praat en algauw volgden er afspraakjes. Korte tijd later waren ze een verliefd koppel en op 12 september 1963 traden ze in Evergem in het huwelijksbootje.

Marie Louise groeide samen met haar twee jongere zussen op in Wippelgem, waar haar ouders een landbouwbedrijf hadden. Na school volgde ze nog drie jaar naailessen in Gent, maar uiteindelijk koos ze steeds voor het werk op het familiale landbouwbedrijf. Ze combineerde dat werk met het huishouden en hielp ook vaak mee in het kinderdagverblijf van hun dochter Monique in de Bogaardestraat in Maldegem. Ook Albert groeide op in Wippelgem. Hij was de jongste van zeven kinderen. Hij ging naar school tot zijn veertiende en draaide daarna mee op het landbouwbedrijf van zijn vader.

Verhuis

Na hun huwelijk gingen Marie Louise en Albert wonen op het erf van Alberts vader in Wippelgem. Ze werkten er hard en runden er hun landbouwbedrijf. Begin de jaren zeventig werden ze geconfronteerd met een onteigening. De ring rond Gent (R4) werd aangelegd dwars door het gebied waar ze hun boerderij en land hadden. Hun zoektocht naar een nieuwe stek om een boerderij te runnen, bracht hen naar de Oude Burkelslag in Maldegem, waar ze een mooi landbouwbedrijf uitbouwden.

Hun liefde werd bekroond met drie kinderen, negen kleinkinderen en ook al een achterkleinkind. Nu genieten Marie Louise en Albert van een mooie oude dag. Ze gaan graag eens krulbollen in het André Trenson Stadion en nemen vaak deel aan fietstochten van OKRA en Neos. Louise gaat graag ook eens dansen in de cafetaria van het Canada Museum. (MIWI)

The post Vonk slaat over in de cinema: Marie Louise en Albert vieren diamanten jubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »