Taliban nemen 18 mensen onder wie een Amerikaanse gevangen

De Afghaanse Taliban hebben 18 mensen gevangengenomen, onder wie een Amerikaan. De mensen, leden van een liefdadigheidsorganisatie, worden ervan beschuldigd het christendom te hebben gepredikt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender Voice of America (VOA).

Meer krantenkoppen in België

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »