Stevie winehouse lanceert 3 nieuwe Tsjechische wijnen

Stevie winehouse wil de wijnliefhebber laten kennismaken met de verborgen pareltjes uit Tsjechië en Frankrijk. Tsjechische wijnen zijn nog onbekend en dus onbemind. Maar het opschuiven van de warmtegordels zorgt ondertussen voor prachtige wijnen uit gebieden met dezelfde breedtegraad als België.

Of hoe de opwarming van de aarde toch ook een positieve kant kan hebben. Toen Steven Billiet via een vriend een bezoek bracht aan Tsjechië, was hij meteen overtuigd door de kwalitatieve wijnen die er geproduceerd worden. “In oktober 2022 begon ik met stevie winehouse”, vertelt Steven Billiet (43) uit Izegem. “Direct bij aanvang ben ik begonnen met CZ-wijnen. Toen ik aan een van mijn beste vrienden vertelde dat ik een wijnzaak wilde starten, was die laaiend enthousiast. Zelf is hij de liefde gevolgd naar Praag en hij vertelde mij dat er een prachtige wijnregio tegen de Oostenrijkse grens lag.”

Ideale blend

“Het triggerde mij, want ik wilde me onderscheiden op de wijnmarkt. Na een bezoek aan de regio ben ik onmiddellijk verliefd geworden op de wijnen, nederigheid en de nieuwe generatie van wijnmakers die daar aan het opstaan is. Stuk voor stuk moderne bedrijven met een aantal heel typische druiven zoals de Cabernet Moravia, Frankova, maar ook de bekende Franse druiven worden er verbouwd. Een ideale blend, dus. Ankerpunten in het hoofd van de wijnliefhebber, aangevuld met een vleugje rebellie. Net iets voor mij.” Door het opschuiven van de warmtegordels kunnen druivensoorten als Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay beter en beter gedijen. De zachtheid van het klimaat brengt enorme kansen voor alle regio’s die op de 50ste en 49ste breedtegraad liggen. De wijnbouw in België is hier een mooi voorbeeld van. Tsjechië is vooral bekend van bier, maar heeft een enorme grote potentie en een hele batterij aan nieuwe wijnmakers die wijnhuizen op de kaart zetten. Je kan heel veel lezen over Moravian wines die medailles wegkapen op internationale concours.”

Enige in de regio

“Bij mijn weten ben ik in de regio de enige die CZ-wijnen verdeelt, waarschijnlijk zelfs België. Want wanneer ik heel veel verschillende wijnhuizen vroeg of ze exporteerden naar België, was er geen enkele die dit al deed. Dit maakt het ook zo uniek. Ik zie mezelf dan ook een beetje als de man die mensen CZ-wijnen leert drinken.” (RV)

Je kan stevie winehouse vinden in de Boterstraat 53+ in Izegem of een bezoek brengen aan stevies website: https://www.steviewinehouse.com/

The post Stevie winehouse lanceert 3 nieuwe Tsjechische wijnen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »