Sporter Tony Raeckelboom haalt herinneringen op

Okra Mesen houdt op zondag 24 september haar jaarlijkse foto-expo met sport als een van de thema’s. De vereniging doet dat met oude krantenknipsels en tal van foto’s. Op de foto’s zullen de bezoekers zeker Tony Raeckelboom (79) herkennen. Hij blijft een van de bekendste sporters van Mesen.

“Toen ik de loopwedstrijd hier in Mesen won, had ik vooraf flink afgezien op die bult van de Buizenfabriek”, haalt Tony meteen een van zijn anekdotes boven. Al geeft hij ook meteen wel mee dat hij veel zwaardere wedstrijden gelopen heeft dan die van de Buizenfabriek. “Ik nam zo verschillende keren de start van de Toer van de Bergen in Westouter. Dat was met de opeenvolging van Rode-, Zwarte- en Sulferberg andere koek, hoor.”

De voormalige autocarbestuurder startte pas met sporten op latere leeftijd. “Ik voelde ook wel dat ik een paar kilootjes was bijgekomen. Ik woonde toen in Geluveld en begon wat te lopen. Van de ene naar de andere elektriciteitspaal en afwisselend een afstand al lopend en een afstand te voet.”

Rotterdam

Tony kreeg de smaak te pakken en sloot zich aan bij de Ieperse Atletiekclub en liep zo ook zijn eerste wedstrijden. “En zo ging de bal definitief aan het rollen. Ook in de winter bleef ik voort lopen. Aan de crossen heb ik alleen maar goede herinneringen. Hoe natter en hoe meer modder hoe leuker ik het vond.”

Na een van de crossseizoenen startte Tony ook in wat zijn enige buitenlandse marathon zou worden, die van Rotterdam. “De benen waren zeker nog niet hersteld van het zware crossseizoen maar het werd een onvergetelijke wedstrijd.” Eerder had Tony al heel wat ervaring opgedaan in de Nacht van Vlaanderen, waar hij met 3 uur 19’ ook zijn beste tijd neerzette over de 42 kilometer. Was de grote passie van Tony de atletiek, dan liet hij ook andere sporten niet zomaar links liggen. Hij legde zich ook toe op wielerwedstrijden. “Eerst in het veld later ook op de weg. De tijdrit hier in Mesen heb ik zo nog gewonnen.” Ook motorcross staat op het sportlijstje van Tony. “Hier voelde ik vlug aan dat ik niet meekon met de besten.” (MDN)

De tentoonstelling van zondag 24 september vindt plaats in de school De Kleine Ster in Mesen tussen 10 en 17 uur. De toegang is gratis.

The post Sporter Tony Raeckelboom haalt herinneringen op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »