Sofie mikt met Kerdavo Avelgem op behoud in derde nationale: “We willen ons verzekeren van het behoud”

In derde nationale van het damesvolleybal begint Kerdavo Avelgem A zondag 17 september aan het nieuwe seizoen. De kampioen uit Promo 1 ontvangt om 18.30 uur JTV Dero Zele -Berlare in Sporthal Ter Muncken. Opmerkelijke naam op de spelerslijst voor het seizoen 23-24 is die van Sofie Depluverez: “Het is en blijft natuurlijk een leuk spelletje, hé.”

Toch is de 32-jarige sterkhoudster van Kerdavo Avelgem mee begonnen aan de voorbereidingen. “Het was ook voor mij een onverwachte terugkeer in de kleuren van Kerdavo”, vertelt Sofie, die aan haar vijfde jaar bij de Zuid-West-Vlamingen gaat beginnen.

“Door de zwangerschap van Lise Van Wyngene, die trouwens net bevallen is, moet ik depanneren”, verduidelijkt ze. “Mijn wederoptreden zal in principe tot december of januari duren, als Lise terug is. Het is eigenlijk heel tof om er nog een vervolg van een halfjaartje aan te breien in een nationale reeks. Het is en blijft natuurlijk een leuk spelletje, hé. De pijntjes en de kwaaltjes neem ik er graag bij (lacht).”

Tempootje sneller

“Tijdens de voorbereidingen hebben we heel wat zaken uitgeprobeerd. Er zijn met Hanne Maelfait (Balti Kortrijk Spurs) en Joelle Gheysen (Brugge) twee nieuwe speelsters in te passen. Nina Van Ginneken komt over van de tweede ploeg. Ellen Defoor is gestopt. We weten dat het in derde nationale een tempootje sneller zal gaan. We hebben een aantal speelsters die ervaring hebben op een hoger niveau. Nu komen we hoofdzakelijk nieuwe ploegen tegen, en ondanks het feit dat het een nationale afdeling is zullen de verplaatsingen hoofdzakelijk dichter bij huis zijn.”

“Ons doel? Een goeie campagne spelen en ons verzekeren van het behoud. Een positief punt is dat we door onze ervaring het spel goed kunnen lezen. Als we onze matchen die we op papier kunnen winnen ook tot een goed einde brengen… als we daarin slagen, zal het een succes zijn. Onze eerste wedstrijd tegen Zele is een stap in het onbekende. Voor ons is dit een volledig nieuw verhaal. We kijken er in ieder geval naar uit”, besluit Sofie, die in Ronse woont. (ELD)

The post Sofie mikt met Kerdavo Avelgem op behoud in derde nationale: “We willen ons verzekeren van het behoud” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

KIJK. Inwoners meten schade op na overstromingen in provincie Luxemburg, ook huis van Alexandro helemaal onder de modder: “Alles is kapot”

Delen van de provincie Luxemburg hebben te kampen met wateroverlast na het zware onweer van afgelopen nacht. In sommige straten stond het water zelfs meer dan een meter hoog. Onder meer Aubange en Athus werden zwaar getroffen. De hulpdiensten kregen meer dan 600 oproepen binnen. Ook het huis van Alexandro zit helemaal onder de modder. “Er is veel schade, alles

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »