Schoonheidsinstituut Melantho in Ruddervoorde bestaat 30 jaar: “Dit was mijn kinderdroom”

choonheidsinstituut Melantho van Evie Vancauwenberghe in de Sijslostraat 6 in Ruddervoorde vierde haar dertigste verjaardag. “Mensen zijn zo gelukkig met fris verzorgde voetjes.”

Evie Vancauwenberghe (49) is een geboren en getogen Ruddervoordse die naast haar salon ook zeer actief is binnen het verenigingsleven. Ze woont samen met Patrick Jonckheere. Evie studeerde af als schoonheidsspecialiste in ‘de Maricolen’ in Brugge. Ze opende haar schoonheidsinstituut toen ze amper 19 jaar oud was.

Pedicure

“Mijn kinderdroom was om kapster te worden. Toen mijn ouders en ik naar de opendeurdagen van ‘de Maricolen’ gingen, schreef ik me in voor de richting Bio-Esthetiek. Die opleiding focuste zich op zowel haartooi als schoonheidszorg. Het is tijdens die opleiding dat ik de smaak te pakken kreeg voor schoonheidszorg, meer bepaald voor pedicure. Ik vond het echt zalig om te doen”, blikt Evie terug. “Mensen zijn zo gelukkig met fris verzorgde voetjes”, vertelt ze erbij.

In die 30 jaar is er veel veranderd voor Melantho. “Mensen durven meer te uiten wat ze zelf willen”, vertelt Evie. “Ze willen een afspraak op die dag en dat uur. Vroeger ging men daar subtieler mee om. Er werd aan mij gevraagd wanneer het paste om langs te komen. Gelukkig ben ik daar altijd erg soepel mee omgegaan”, aldus Evie.

Klanten zijn ook steeds meer gewoon. Er is veel meer keuze dan vroeger. Bij mij komen klanten het meest voor pedicure, maar ook andere behandelingen zoals een gezichtsverzorging en manicure”, geeft Evie mee. “Na al die jaren blijft pedicure toch hetgeen wat ik het liefst doe”, lacht ze. “De tevreden gezichten achteraf, daar doe ik het voor.”

Betaalde hobby

Evie is 20 jaar lang voltijds zelfstandig geweest, maar rond haar veertigste zette ze de stap om deeltijds in loondienst te werken, als verkoopster. “Ik ben altijd al heel sociaal geweest, en miste al die jaren collega’s. Daarnaast wilde ik ook eens een andere werkomgeving verkennen. Ik zeg altijd: ‘in Brugge ga ik naar mijn betaalde hobby’ en in Melantho werk ik’. Ik vind dit de meest zalige combinatie die er is. Zo kan ik proeven van twee mooie, verschillende jobs”, besluit ze.

Melantho, Sijslostraat 6, 8020 Oostkamp. Meer info: 050 27 72 49.

The post Schoonheidsinstituut Melantho in Ruddervoorde bestaat 30 jaar: “Dit was mijn kinderdroom” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten weer samen – MR, Les Engagés en PS willen strengere LEZ-normen in Brussel met twee jaar uitstellen

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »