Rotary Club Oostende, oudste serviceclub van België, viert eeuwfeest in het Oostendse Kursaal

Rotary Club Oostende is als oudste serviceclub van ons land en van Oostende een eeuw actief. De organisatie blikt met haar ca. 45 leden, sympathisanten en andere serviceclubs terug op een eeuw werking met een overzichtstentoonstelling in het Stadsmuseum en viert vandaag zijn centennium academisch in het Kursaal.

Dat precies in Oostende de eerste Rotary Club van ons land gesticht werd, is toe te schrijven de wakkere ondernemingszin van reder en ondernemer John Bauwens die Rotary International leerde kennen tijdens zijn vele zakelijke reizen in Engeland. En toen Bauwens de vertegenwoordiger van Rotary International in Zürich in 1923 ontmoette toen die de eerste Club van ons land in Brussel wilde opstarten kon de Oostendenaar hem overtuigen die primeur aan Oostende te laten.

Als voorzitter wist Bauwens ook de 18de Conventie van Rotary, de eerste in Europa, naar Oostende te halen. Het Casino Kursaal en de vele luxueuze hotels beleefden gloriedagen want 8000 Rotariërs resideerden ruim een week in de stad. 2.800 Amerikanen arriveerden aan boord van zes transatlantikers en op 6 juni opende koning Albert I, zelf Rotariër, de Conventie in het Kursaal.

De Rotariërs plannen en begeleiden wereldwijd een enorme verscheidenheid aan humanitaire, educatieve en culturele programma’s met als doel de levensomstandigheden lokaal, nationaal en wereldwijd te verbeteren. Trouw aan die doelstellingen steunt Rotary Club Oostende financieel en logistiek 10-tallen goede doelen: de bouw van het ziekenhuis van Dr. Moreels in Beni, de MUG-helikopter, de Ibis-jongeren, vzw Duinhelm, de voedselbanken tijdens de coronacrisis… Bekostigd door de verkoop van haar Cuvée de l’Amitié kunnen al 10 jaar jongere kankerpatiënten genieten van een (soms laatste) vakantieweek in de Koninklijke villa.

Na de academische zitting in het Kursaal bijgewoond door premier Alexander De Croo en het ondertekenen van het gulden boek volgt een receptie en lunch, gegidste stadswandelingen, een optreden van Nathalia en afterparty in het Kursaal en op zondag een familiebrunch in het Koninginnehof.

The post Rotary Club Oostende, oudste serviceclub van België, viert eeuwfeest in het Oostendse Kursaal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »