Projectnota goedgekeurd voor herinrichting van Rijksweg in Harelbeke/Kuurne

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Kuurne en Harelbeke zetten een belangrijke stap naar een fietsveilige Rijksweg (N36d), tussen de Brugsesteenweg (N50) en de Hulstsestraat. In de projectnota staat een ontwerp met veel aandacht voor fietsers. Er werd ook een ontwerp voor een gescheiden riolering uitgewerkt. Voor de werken kunnen starten, moeten er eerst nog een aantal stappen doorlopen worden. Momenteel is er nog geen startdatum van de werken bekend.

Wegen en Verkeer, de gemeente Kuurne en de stad Harelbeke werkten de projectnota uit om de Rijksweg veiliger in te richten, op maat van fietsers en lokaal verkeer. Er is een ontwerp uitgetekend voor de nieuwe inrichting van de weg. Aquafin en Fluvius tekenden een ontwerp uit voor de nieuwe riolering, onder de Rijksweg. In het ontwerp wordt de weg aangepast, zodat doorgaand verkeer tussen Kuurne en Harelbeke aangespoord wordt om de N36 te gebruiken. Op de Rijksweg komt er dan ruimte vrij om de weg in te richten op maat van fietsers en lokaal verkeer. Het ontwerp bestaat uit veilige enkelrichtingsfietspaden, aan elke zijde van de weg, en snelheidsremmers. Ook de bestaande grachten langs de straat worden verlegd, zo is er meer plaats voor de fietspaden.

Gescheiden riolering

In het ontwerp wordt ook een gescheiden riolering voorzien tussen huisnummer 48 op de Rijksweg en het kruispunt met de Hulstsestraat. Door die aan te leggen, komt er geen afvalwater meer in de grachten langs de straat terecht en komt er enkel nog regenwater terecht. Dat is aangenamer voor de buurtbewoners, maar het is ook beter voor het milieu. Op die manier kan regenwater via de gracht in de grond trekken. Voor de herinrichting kan starten, moeten er eerst nog een aantal stappen doorlopen worden. Zo moet er eerst een omgevingsvergunning worden aangevraagd, moet er een aannemer aangesteld worden en moeten de werken voorbereid worden. Momenteel is er nog geen concrete startdatum van de werken bekend.

The post Projectnota goedgekeurd voor herinrichting van Rijksweg in Harelbeke/Kuurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »