Nieuw intergemeentelijk dartstornooi Metro van start in Tielt: “Er was vraag naar gemeenschappelijke competitie”

Een babbel tussen Johan Baele van ‘t Pompierke en de naar Meulebeke uitgeweken Tieltenaar Johan Lambrecht leidde tot het ontstaan van een uniek dartstornooi Metro, dat op vrijdag 1 september van start ging. “In Tielt en de omliggende gemeenten is darts populair”, opent Johan Lambrecht.

“Toen ik eens langsging in ‘t Pompierke, raakte ik aan de babbel met Johan. Ik had al opgevangen bij verschillende clubs dat er interesse was om in een gezamenlijke competitie uit te komen. Dat vertelde ik aan Johan en hij bleek daarvoor te vinden. Met de beginletters van Tielt, Meulebeke, Ruiselede en Oostrozebeke bedachten we de naam van het tornooi.”

“Mia’s Pluimpje en Inofec Dartsclub De Kring nemen deel. Uit de Europastad zijn dat ‘t Pompierke en Watewy. De club van het Fonteintje verdedigt de eer voor Ruiselede en DC Vrij Polen maakt het kwartet vol. Er wordt elke tweede vrijdag van de maand gespeeld, afwisselend in de deelnemende clubs. Dat maakt dat de competitie uit tien wedstrijden bestaat. Telkens worden er acht enkels en vier dubbels gespeeld. De kampioenenviering wordt dan afwisselend in de verschillende lokalen gehouden.” (WD/foto WD)

The post Nieuw intergemeentelijk dartstornooi Metro van start in Tielt: “Er was vraag naar gemeenschappelijke competitie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

‘Overlever’ van seksueel misbruik in de kerk Aline (58) over ontmoeting met de paus: “Moeten zelf kunnen beslissen wie hem mag spreken”

Vandaag was er een overleg tussen vertegenwoordigers van de katholieke kerk en 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk, onder wie de 58-jarige Aline. Ze hadden het over wie van hen de paus mag ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar een beslissing is er nog niet. Aline vindt dat de ‘overlevers’ zelf mogen beslissen over

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

“Ik voelde het warme bloed uit mijn lijf lopen”: Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

Het leven op een palmboom in Dubai: veel luxe, weinig plaats

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »