Nieuw hockeyterrein voor Kortrijkse club Saint-Georges officieel geopend op Lange Munte: “We kunnen weer nieuwe leden aanwerven”

Op Sportcampus Lange Munte werd deze ochtend, in aanwezigheid van Red Lion Arthur De Sloover, een nieuw hockeyterrein ingehuldigd voor de Kortrijkse club Saint-Georges.

De hockeyclub had dringend nood aan een tweede veld door het sterk gestegen aantal leden. Stad Kortrijk stelde een onderbenut voetbalveld op Lange Munte beschikbaar. “Door het stijgende succes van onze sport loopt ons aantal leden elk jaar met een kleine tien procent op. Vandaag telt onze club 625 leden die actief aan hockey doen. Op onze thuishaven hebben we maar plaats voor één veld en die capaciteit volstond niet meer om onze leden een kwalitatieve hockeyopleiding aan te bieden”, zegt Anthony Tombeur, voorzitter hockeyclub Saint Georges.

“Op onze thuishaven hebben we maar plaats voor één veld en die capaciteit volstond niet meer” – voorzitter Anthony Tombeur

Het nieuwe hockeyterrein bestaat uit een fundering met drainage, ET-layer en kunstgrasmat. Daarnaast zijn alle standaard benodigdheden voorzien met verlichting, omheining met slagplanken en aangepaste dug-outs met berging. Het gaat om een investering van 1.000.000 euro, waarvan de helft door de stad betaald wordt. Er worden ook subsidies gegeven vanuit Sport Vlaanderen. De rest wordt gefinancierd door hockeyclub Saint-Georges zelf.

Tot vorig jaar was er bij de club een ledenstop en een wachtlijst van een 40-tal spelers. Met de opening van het tweede veld is deze stop opgeheven. “De club verwelkomt nieuwe leden en organiseert initiaties. Iedereen die eens wil proeven van hockey is welkom op woensdag 4 en 11 oktober om 13.30 uur of op donderdag 5 en 12 oktober om 18 uur”, aldus Anthony. Inschrijven is verplicht via [email protected].

“Op het beste hockeyveld van België kunnen we hier ook sportkampen organiseren waarbij kinderen met hockey kunnen kennismaken”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport. “Het waterveld wordt voorzien van een afwateringssysteem waarbij we regenwater gebruiken en het gebruikte water ook grotendeels kunnen hergebruiken voor bijvoorbeeld het beregenen van het voetbalterrein ernaast. We geven hiermee op een duurzame manier de hockeysport verder alle kansen om zich verder te ontwikkelen in Kortrijk.”

The post Nieuw hockeyterrein voor Kortrijkse club Saint-Georges officieel geopend op Lange Munte: “We kunnen weer nieuwe leden aanwerven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Zo emotioneel wordt Oekraïne-België vanavond voor Oekraïners in ons land: “Ook als België wint, ben ik blij. Jullie hebben ons zoveel gegeven”

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Terwijl het ‘Sjtsje ne vmerla Oekrajiny’ – het volkslied van Oekraïne – vanavond weerklinkt in cafés en op pleinen, weet dan dat veel gevluchte Oekraïners een traan plengen. Ze wonen dan wel 2,5 jaar in België, supporteren doen ze voor hun geboorteland. En emotioneel wordt het zeker. “Ik hoop dat mijn vrienden

Lees meer »