Na mooie startdag kijkt Tievolley uit naar komend seizoen

In een nokvolle Tieltse sporthal de Ponte hield Tievolley hun traditionele startdag. De club is wellicht de meest succesvolle Tieltse sportvereniging. De eerste herenploeg degradeerde, maar dames 1 promoveerde vorig seizoen. De jeugdploegen beleefden ook een mooi seizoen.

Voorzitter Hans Ocket begint met een terugblik op vorig seizoen: “Wat de jeugd betreft hebben we een aantal ambities goed gehaald. We wilden aantreden op elk niveau bij de jongens en de meisjes. We hadden echter geen ploeg bij de jongens U15, dit jaar hebben we dat wel. Bij de meisjes hebben we een ploeg op regionaal en provinciaal niveau voor alle leeftijdsgroepen. Bij de senioren hadden we graag in tweede nationale gebleven, maar wij zijn daar door een aantal tegenslagen niet in geslaagd. Daarentegen is onze promo2 ploeg bij de heren wel gepromoveerd naar promo1, waardoor we nu een mooi jeugdproject willen opstarten naar promo1 en derde nationale om de doorstroming van de jeugd nog beter te maken. Dat is trouwens de ambitie van Tievolley, om jonge spelers te laten doorgroeien. De eerste damesploeg is gepromoveerd naar promo1 en dat was ook de ambitie. Naar volgend seizoen toe is de ambitie bij de dames het behoud na de promotie. Bij de jonge eerste herenploeg willen we verder bouwen en het behoud realiseren.”

Spelers beter maken

“We waren met heren 1 zeer goed gestart vorig seizoen met winst tegen Pervol Ruiselede, maar we kregen door kwetsuren een opdoffer”, treedt trainer-coach Simon Declercq zijn voorzitter bij. “We hebben bovendien een jonge ploeg die moest optornen tegen meer ervaren tegenstanders. Ze hebben er wel voor gevochten, maar uiteindelijk konden we de degradatie niet vermijden. Mijn doel in dit nieuwe seizoen is vooral mijn spelers beter maken. Enkele spelers zijn vertrokken, er kwamen enkele nieuwe spelers bij. Met de ploeg uit promo1 gaan we ook hechter samenwerken door samen te trainen en zo jonge spelers makkelijker te kunnen inpassen. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik wil ook een betere samenwerking met de sportdienst want er zijn enkele zaken die dringend moeten opgelost worden. Zo zijn er in de nieuwe zaal op twee plaatsen waterproblemen en in de oude zaal is de antisliplaag verdwenen.”

Sportdienst

“Ik heb natuurlijk weet van de problemen in de spothal”, reageert de schepen van sport Hedwig Verdoodt. “We zijn ermee bezig. Wat de vloer van de oude zaal betreft kan ik zeggen dat die heel wat ouder is dan die in het nieuwe deel. Het is niet alleen de vloer, maar ook de belijning moet aangepast worden. Dat alles vernieuwen kost een bom geld. De waterproblemen zijn niet nieuw. We hebben al eens herstellingen moeten doen. Nu hebben we al geprobeerd om met rook te blazen te zien waar het probleem zich juist bevindt. Maar ja, water vindt altijd zijn weg. We zijn er wel mee bezig”.

Grote stap

We laten nog Wandglin Vanhove aan het woord, een van de jonge spelers bij heren 1. Hij is van Oostende afkomstig en speelt nu zijn tweede seizoen bij Tievolley. “Ik werd hier vorig seizoen zeer goed ontvangen en voel me goed bij de club. Ook zijn er hier goede en scherpe trainers. Het missen van twee belangrijke schakels laat natuurlijk zijn sporen na. Dan moet je aanpassingen doen en oplossingen zoeken. Ik ben wel trots dat we in eigen huis konden winnen van Knack Roeselare, een van de topfavorieten. Daarin zagen we dat we het niveau aan konden. We speelden echter niet het beste seizoen. De druk was wat steviger en we maakten te veel fouten. We spelen nu opnieuw in derde nationale en er zijn geen bepaalde verwachtingen. Het belangrijkste is dat we plezier blijven beleven in het spelletje en als ploeg groeien.” (WD)

The post Na mooie startdag kijkt Tievolley uit naar komend seizoen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Amateurvoetbal exclusief op HLN: kan Tongeren zaterdag broodnodige punten pakken in Limburgse derby tegen Bocholt?

Tijd voor een derby in 2de Afdeling! Tongeren ontvangt Bocholt en de thuisploeg verkeert alleszins in puntennood. Met twee punten uit vijf matchen is de ploeg allerlaatste in de stand, Bocholt is dan weer vijfde met acht punten. Wordt het een doelpuntenfestival? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zaterdag (20u) LIVE uit op HLN!

Lees meer »

Minder verkeersdoden op snelwegen, met dank aan de files

Nooit eerder waren er zo weinig verkeersdoden op de snelwegen dan in de eerste helft van dit jaar. Er kwamen 198 personen om het leven. Dat zijn er 12 procent minder dan vorig jaar. Zelfs in de coronaperiode vielen er meer doden. Er zijn verschillende redenen voor de daling.

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

De Sint-Baafsschutters vieren hun kampioenen

De Sint-Baafsschutters organiseerden hun prijsuitreiking voor hun Open Brugs Kampioenschap op de liggende wip voor luchtkarabijn en op de kleppen voor luchtpistool. Daarnaast werden ook de Brugse kampioenen gehuldigd. Voor de liggende wip karabijn met steun zijn de winnaars bij de heren: Open Brugs en Brugs kampioen Johnny Roels (Sint-Baafsschutters), bij de dames: Open Brugs
The post De Sint-Baafsschutters

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Sergio Quisquater beschuldigt VTM van contractbreuk: “Dat bewuste fragment mocht maar één keer uitgezonden worden”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in, duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »