Mooimakers en Belgieknaren ruimen Deerlijk op tijdens World Cleanup Day: “We blijven met zijn allen strijden tegen dat vervelend zwerfvuil”

De hele zaterdag gingen groepjes Deerlijknaren, gewapend met grijpers en vuilniszakken, op pad om het sluikafval in de gemeente op te ruimen. Een actie in het kader van World Cleanup Day.

In de voormiddag gebeurde dat vooral in de Belgiek. Daar nam Ronny Deleersnyder het voortouw. Hij is een van de zeven kandidaten voor de komende burgemeestersverkiezing en heeft een dubbele zwerfvuilactie ‘Sweep Belchique’ in zijn programma opgenomen. Ook schepen van Leefmilieu Matthias Vanneste (Open VLD) liet zich niet onbetuigd tijdens het opruimen. De verbazing was alvast groot van de hoeveelheid rommel die het groepje vrijwilligers in korte tijd wist te verzamelen.

In de namiddag gingen Simon Vanryckeghem en andere vrijwilligers van Mooimakers Deerlijk op pad. “We moeten jammer genoeg vaststellen dat ondanks herhaaldelijk sensibiliseren er nog altijd heel wat zwerfvuil wordt achtergelaten”, stelt Simon Vanryckeghem. “De oogst is weer niet minnetjes: 13 PMD-zakken, 12 zakken restafval, een laptop, een deel van een oude fiets, glazen flessen… Een woord van dank aan iedereen die heeft mee helpen opruimen. We blijven met zijn allen strijden tegen dat vervelend zwerfvuil.” (DRD)

The post Mooimakers en Belgieknaren ruimen Deerlijk op tijdens World Cleanup Day: “We blijven met zijn allen strijden tegen dat vervelend zwerfvuil” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »