Marie-Louise en Pierre vieren briljanten huwelijksjubileum

Pierre Van Dijck (87) en Marie-Louise De Ridder (85) hebben hebben hun briljanten huwelijksverjaardag gevierd. 65 jaar geleden vierden ze feest in het volkscafé van de ouders van de bruid.

Pierre en Marie-Louise zijn allebei afkomstig uit Hoboken waar ze op 30 augustus 1958 in de echt werden verbonden. Marie-Louise bracht haar jeugd door in een gezin met twee kinderen terwijl Pierre uit een gezin met drie kinderen stamt. De ouders van Marie-Louise baatten vroeger een volkscafé met de toepasselijke naam De vroege morgen in Hoboken uit. Het was trouwens in datzelfde café dat de jubilarissen vijfenzestig jaar geleden hun huwelijksfeest vierden.

Scheepswerven

De vader van Pierre werkte destijds als fijnschilder op de scheepswerven van Cockerill Yards in Hoboken. Op dezelfde scheepswerven heeft Pierre gedurende zes jaar gewerkt, daarna ging hij aan de slag bij Boelwerf. Later trok hij naar het metaalbedrijf Umicore in Hoboken waar hij 33 jaar zou blijven werken. Marie-Louise werkte in de horecasector en in het warenhuis Colruyt.

30 jaar inwoner

In hun vrije tijd trokken Marie-Louise en Pierre destijds vaak naar de Belgische kust en zo leerden ze Nieuwpoort kennen. Ze besloten om in 1977 een eerste studio in Nieuwpoort-Bad aan te kopen. In 1993, 30 jaar geleden, ruilden ze Hoboken voor Nieuwpoort-Bad.

Marie-Louise en Pierre hebben in de loop der jaren niet enkel Nieuwpoort zien veranderen, ze hebben ook heel wat mensen uit Nieuwpoort-Stad leren kennen. Vroeger trokken ze immers regelmatig naar de herberg De Mooie Molen bij Sonja in de Kaaistraat. Een ander vast adres was café de Sportwereld want Pierre was lid van wielerclub de Koninklijke Vrolijke Wielrijdersclub Nieuwpoort. Nu doen ze het wat rustiger aan in hun ruim appartement in residentie Ysera in de Franslaan. Marie-Louise gaat wel nog turnen in de turnclub in Oostduinkerke. Ze is trouwens al meer dan 20 jaar lid van deze club.

Achterkleinkinderen

Het briljanten paar heeft twee zonen (Marc en Jan) en twee schoondochters (Caroline en Sonja) die samen voor vier kleinkinderen – Anke, Gaya, Jens en Jelle – zorgden. Ze zijn ook bijzonder fier op hun twee achterkleinkinderen Karel en Lars. (PG)

The post Marie-Louise en Pierre vieren briljanten huwelijksjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »