Luxueus de Leie op in Kortrijk met nieuw bootbedrijf Cruize 46

Kortrijk, de Leie en meteen ook de brede regio leren kennen vanuit een ander perspectief? Dit alles met een snuifje luxe en een overdosis aan comfort? Maak kennis met Cruize 46, het nieuwe project van Joran Olieux (32) en Mathieu Algoet (35).

Een bootje huren om de Leie op en af te varen? Het is geen nieuw gegeven en ook al jaar en dag een succesnummer in Kortrijk en omstreken. Het recept is bekend en lijkt wel onaantastbaar, een absoluut succesnummer bij mooi weer. Laat het dan ook over aan twee ondernemers, vergezeld van een flinke dosis lef, om het idee van een klassevolle toets te voorzien.

Joran Olieux en Mathieu Algoet, twee kerels uit de streek, kennen de Leie als hun eigen binnenzak en zagen meteen ook een unieke opportuniteit. “We zijn vanzelfsprekend bootliefhebbers en hebben zelf al geruime tijd een boot waarmee we over de Leie varen”, lacht het duo.

“We zagen dan ook vanaf de eerste rij hoe het verhuren van kleine bootjes een waar succesnummer is. Van vrijgezellenfeestjes tot minifuiven op een klein binnenschip? Je kon er eigenlijk altijd wel voor in Kortrijk terecht. Vanaf diezelfde rij merkten we ook op dat er toch nog één onderdeel ontbrak en laat dat nu net het deel zijn waar wij zijn opgesprongen.”

Geen braspartijen

Het duo trok de geldbeurs open en investeerde in twee gloednieuwe klassevolle boten. “Het kleinste exemplaar is voorbestemd om te huren en er zelf mee het water op te gaan. Na een korte inleiding kan iedereen er eigenlijk mee varen. En je krijgt een modern exemplaar, compleet met alle mogelijke comfort. Dan hebben we ook een groter exemplaar dat je enkel met een schipper kan huren. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar dat tikkeltje meer.

Heerlijk varen over de Leie, zonder je zorgen te hoeven maken over al de rest? Cruize 46 staat er voor garant. Voor braspartijen zijn mensen bij ons aan het verkeerde adres, voor een trip waarbij comfort en luxe de norm zijn des te meer.” (CL)

Meer info op de site.

The post Luxueus de Leie op in Kortrijk met nieuw bootbedrijf Cruize 46 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »