Landelijke Gilde zwaait Germain, Raf en Willy uit

Deelgemeenten Izenberge en Leisele hebben geen Landelijke Gilde meer, maar in Alveringem is er wel opvolging voor Germain Dhondt, Raf Demol en Willy Beuselinck, drie bestuursleden met een lange staat van dienst die afscheid genomen hebben.

Het bestuur van Landelijke Gilde Alveringem is fel verjongd. Geen sinecure in een tijd waarin jongere mensen zich vaak liever niet langdurig engageren omdat ze het professioneel en gezinsmatig druk genoeg hebben. Maar Germain Dhondt, Raf Demol en Willy Beuselinck kunnen de vereniging waarin zij zo lang actief zijn geweest met een goed gevoel achterlaten.

“Ik heb het voorzitterschap van mijn vader overgenomen”, zegt landbouwer Karl Dhondt (48) uit de Bampoelstraat. “Mijn vader Germain is 46 jaar bestuurslid geweest waarvan 33 jaar voorzitter. Maar hij is ook 78 jaar. Dan is het wel mooi geweest.”

Met Germain stappen nog twee generatiegenoten op. Het zijn Raf Demol die 45 jaar bestuurslid is geweest en Willy Beuselinck die 35 jaar bestuurslid was. Tijdens een etentje kreeg het drietal van gedeputeerde Bart Naeyaert een medaille namens de provincie.

Nieuw bestuur

Karl Dhondt, Geert Louwagie, Ronny Patfoort, Kris Demol, Benny Boone en Alexander Tanghe vormen voortaan het bestuur. De vereniging telt zo’n tachtig gezinnen op haar ledenlijst.

“Vroeger moest je eigenlijk boer zijn om lid te kunnen worden, maar op vandaag is dat al lang niet meer het geval”, benadrukt Karl. “Wij zijn nu eigenlijk een gezinsvereniging. Drie weken geleden hebben we de Loveringem fietsroute gefietst en op 15 december organiseren we een pannenkoekenkaarting in de Kwelle, waarop ook niet-leden welkom zijn. Een nieuwjaarsetentje onder de leden zal de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar zijn. Nieuwe mensen die interesse zouden hebben, mogen gerust contact opnemen om – vrijblijvend – een activiteit mee te doen. Mailen kan naar [email protected].” (AB)

The post Landelijke Gilde zwaait Germain, Raf en Willy uit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »