Kris Supply legt Bevo-puzzel

Terwijl de nieuwe Liga-ploeg Bevo Rekkenshop Roeselare zich nog volop voorbereidt op de start van het nieuwe seizoen, mogen de overige zes teams van Bevo Beobank Roeselare er dit weekend al aan beginnen. Kris Supply is als seniorencoördinator verantwoordelijk voor het samenstellen van die teams. “Het was een moeilijke puzzel, maar we zijn er klaar voor.”

“Bij ons A-team in Nationale 1 zagen we met Leen van Grinsven, Sofie Van Acker en Saar Wallaeys drie speelsters verkassen naar de nieuwe Liga-ploeg én besliste Lien Moijson om te stoppen. Een grote aderlating, maar ideaal om talent vanuit onze andere teams door te schuiven. En dat is nog altijd ons doel bij Bevo”, aldus Kris Supply. “Onze ambitie? Door de verjonging zijn we al tevreden met de middenmoot. Al is er met jeugdinternational Janne Deleu, Delphine De Winne, Anouk Dobbenie, Hanne Moermans en de Braziliaanse Luciana Diovana Pena Cruz zeker heel wat talent bijgekomen. Het potentieel is er en zit in goede handen bij Aaron Beernaert en T2 Kevin Vanderschommen.”

“De B-ploeg wacht een moeilijk jaar na de promotie naar tweede nationale, zeker omdat Benthe Deschoemacker, Anouk Dobbenie en Mirte Huwaert nu volledig bij de A-kern zitten. Maar met Glenn Dendooven beschikken ze over een sterke trainer waarmee ze zich goed zullen ontwikkelen. Deze groep bestaat vooral uit eigen jeugd, maar kan nu rekenen op de ervaring van Yasmine Maus (ex-Bevo A), die terugkeert na haar zwangerschap.”

Heel veel talent

“Van ons C-team van Anthony Vannieuwenhuyse verwacht ik veel in Promo 1”, aldus Supply. “Over de titel spreek ik niet, maar er zit enorm veel talent in deze groep, waarvan een viertal meisjes werden doorgeschoven vanuit onze D-ploeg. Volgens mij kunnen ze probleemloos bovenin meedraaien.”

“Bij onze D-ploeg verwelkomen we Caroline Casteleyn als coach. Die groep bestaat grotendeels uit onze jeugd die het vorig jaar schitterend deed in de Jeugd Champions League. Talent zat dus. Na een inloopperiode verwacht ik hen heel sterk in de terugronde. Enige nieuwkomer is Anna Vermeulen, die op de Topsportschool zit. Wel een domper in de voorbereiding: de zware kruisbandblessure van Laure Debisschop.”

“Tot slot is er nog onze E- en nieuwe F-ploeg, respectievelijk actief in Promo 3 onder leiding van Benjamin Robbe en Promo 4 met Deborah Christiaens. Daarin geven we onze jeugd alle kansen om van het seniorenvolleybal te proeven en zichzelf verder te ontwikkelen”, besluit Supply, die sinds dit jaar bij Bevo de hulp krijgt van Ellen Jodts als seniorencoördinator. (SM)

The post Kris Supply legt Bevo-puzzel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »