Jan en Christiane zijn vijftig jaar getrouwd

Jan Decrop en Christiane Lefèvre vierden hun gouden jubileum. Jan (72) is de oudste zoon van Marcellin Decrop en Godelieve Byloo, bekend in Veurne en omstreken voor hun slagerij ‘Croptjes’ op de Grote Markt. Christiane (69) is afkomstig van Hoogstade en na haar studies ging ze bij de ouders van Jan in de beenhouwerij werken. Tussen het vele werk door hadden ze toch wat tijd over om elkaar beter te leren kennen. Op 29 juni 1973 zijn ze getrouwd. Samen met broer Marc Decrop en zijn vrouw Nicole namen zij de familiezaak over en bouwden het uit tot een kwaliteitsslagerij die bekend was voor zijn zelfgemaakte fijne specialiteiten. Jan en Christiane namen op 31 december 2010 afscheid van hun zaak en verhuisden naar de Oude Beestenmarkt in Veurne. Bart en Mieke zijn hun kinderen. Ondertussen is de familie uitgebreid met vier kleinzonen. Wandelen, reizen en genieten van lekker eten met familie en vrienden staat op hun verlanglijstje. Op de foto zien we schepenen Jan Verfaillie en Guido Hoste, Simon Decrop en Arne Decrop met vriendin Laura, Heidi Wullen en Bart Decrop, Jeroen Desaever en Mieke Decrop, Jules Decrop, Louis Decrop en vriendin Victoria, schepen Pascal Sticker en burgemeester Peter Roose. (foto JTV)

The post Jan en Christiane zijn vijftig jaar getrouwd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »