Ixelle geeft les in de Jabbeekse school waar ze zelf studeerde: “Heel blij dat ik kan lesgeven in de gemeente waar ik woon”

Ixelle Bonny (22) woont op een boogscheut van basisschool De Klimtoren. Als oud-leerling van de school geeft ze sinds enkele weken les aan de kinderen van het zesde leerjaar.

“Ik ken de school uiteraard heel goed, want ik heb er zelf als leerling vele jaren rondgelopen. Dat is een groot voordeel, maar vooral de manier waarop ik opgevangen en begeleid werd door mijn collega’s zorgde ervoor dat ik redelijk ontspannen aan mijn opdracht kon beginnen”, aldus Ixelle Bonny.

De jongste juf van de Jabbeekse basisschool kreeg de onderwijsmicrobe te pakken doordat ze al verschillende jaren kinderen leert dansen. “Ik heb tijdens de danslessen gezien hoe kinderen ervan genieten wanneer ze iets bijleren. Dat gaf me zoveel voldoening dat ik heel bewust koos om les te geven in het basisonderwijs. De stages tijdens mijn opleiding waren snel een bevestiging dat ik de juiste keuze maakte.”

Warm team

“Uiteraard ben ik heel blij dat ik kan lesgeven in de gemeente waar ik woon”, zegt Ixelle. “Na mijn afstudeerstage stelde de directeur voor om in De Klimtoren aan de slag te gaan, maar ik wou nog een jaartje verder studeren om me te vervolmaken in zorgverbreding. Gelukkig contacteerde Rebekka me dit jaar opnieuw met de melding dat de kans groot was dat ik op 1 september kon beginnen als leerkracht van het zesde leerjaar. Het was nog even spannend, want ik kreeg pas half augustus de definitieve bevestiging”, vertelt Ixelle.

“Ik ben in een heel tof en warm team terechtgekomen. Iedereen helpt me zoveel mogelijk, want naast het lesgeven komt er nogal wat administratie bij kijken. Lessen voorbereiden, agenda invullen, leerlingen opvolgen… Het hoort er allemaal bij, maar ik sta ontzettend graag voor de klas. En uiteraard ben ik heel blij dat ik ‘s morgens niet al te vroeg uit bed moet. Lesgeven in mijn eigen gemeente is een mooi geschenk om aan mijn onderwijscarrière te beginnen.” (PDC)

The post Ixelle geeft les in de Jabbeekse school waar ze zelf studeerde: “Heel blij dat ik kan lesgeven in de gemeente waar ik woon” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »