Hannah Sierens (22) is het 59ste Tineke van Heule: “Superervaring”

Tineke van Heule 2023 is Hannah Sierens (22). De jongedame die eerst twijfelde aan haar deelname is nu het 59ste Tineke. “Supertof! Tja, mocht ik niet hebben deelgenomen dan zou ik er altijd spijt van hebben. Het was een superweekend, een superervaring”, zegt het kersverse Tineke. Naast het Tinekeslint won Hannah ook de prijs van de kookproef.

Hannah Sierens is de dochter van Luc Sierens (59) en Nadine Decoene (55). Ze heeft twee zussen Eva (23) en Ruth (24) en een broer Ruben (19). Tineke van Heule 2023 studeerde als ergotherapeut af in Howest in Kortrijk en werkt voor het Leersteuncentrum West-Vlaanderen. Hobby’s heeft Hannah genoeg. Ze speelt saxofoon in de Fanfare Kunst Veredeld Gullegem en volleybalt bij Bidavo, Bissegem.

“Mijn eerste gevoel? Gek! Ik had het totaal niet verwacht. Het is voor mij een hele eer om het lint te mogen dragen. Die verwelkoming in de Tinekesfamilie door de EV Tinekes… Overweldigend. Het Tinekeslint was de kers op de taart. Ach, ik gunde het iedereen. We waren er allemaal voor elkaar. De sfeer was supertof. Voor mij zijn het allemaal Tinekes.”

De voorstellingsproef vond Hannah bijzonder. “Toen ik mijn liedje op mijn ukelele speelde deed het publiek massaal mee. Op dat ogenblik kreeg ik het echte gevoel dat de verkiezingen ‘echt’ waren begonnen. De stoet doorheen de avondmarkt was ook top.”

Tinekeswerkgroep

“Het zien van al die enthousiaste, blije mensen raakte mij. De actualiteitsproef vond ik het spannends. Je verliest je soms in details. De confrontatieproef overleefde ik vlotjes al had ik toch enige stress. Ik zei stad Frankrijk in plaats van land Frankrijk”, vertelt ons 59ste Tineke. “Ik ben enorm onder de indruk van de Tinekeswerkgroep”, zegt Hannah. “Wat zij allemaal doen. Chapeau. We werden zeer goed begeleid doorheen de verkiezingen. De werkgroep denkt echt aan alles. Dank je wel. Gewoonweg super.”

Supporters

Hannah dankt ook haar supporters. “Ze waren zo gedreven om me te helpen. Zonder hen zou het niet gelukt zijn.” Hannah heeft met volle teugen genoten. “Je moet genieten van ieder moment. Het gaat zo vlug. Voor je het weet sta je zondagavond al op het podium.” (CH)

The post Hannah Sierens (22) is het 59ste Tineke van Heule: “Superervaring” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »