Enkele maanden geleden zaten er zeker nog 40 katjes, nu lijken ze verdwenen: Buurt vreest kattenhater

Er wordt gevreesd dat een kattenhater katten vergiftigt in de Zandputstraat in Menen. Annemie Messelis van vzw Katimoe steriliseerde er de afgelopen twee jaar zo’n 40 katten, nu zijn er geen meer te bespeuren. Deze week werd daarenboven een dode kat gevonden. “Hopen dat het stopt.”

Het was al een eindje dat mensen ongerust waren in de Zandputstraat in Menen. Een dood zwart katje wakkert de angst voor een kattenhater nu nog meer aan. Werd de poes vergiftigd? “Onderzoek kost al snel enkele honderden euro’s. Bovendien is het katje al begraven door degenen die het vonden”, meent Annemie Messelis.

Zij baat een kattenopvangcentrum uit op het Onderwijsplein, iets verderop. Met honderd procent zekerheid kan ze niet zeggen dat er gif in het spel is, maar de kans is volgens haar erg groot. Annemie werkt samen met de stad Menen in het sterilisatiebeleid. “We vangen wilde katten en zorgen dat ze gesteriliseerd worden om zo de aantallen in te perken”, legt ze uit.

Ook in de Zandputstraat is ze actief. “Het is een buurt met veel zwerfkatten, mede doordat het oude kerkhof er ligt. Zo’n twee jaar geleden hebben we er 15 katten gesteriliseerd, daarna volgden er nog zo’n 25. Dus er zitten zeker zo’n 40 katten”, weet Annemie.

Allemaal weg?

Maar die blijken er nu dus niet meer te zitten. “Het is al een eindje dat mensen veel minder katten zien. Dat ze plots weg zouden zijn lijkt me vreemd. En dan was er het dode katje. Het kan geen toeval zijn.”

Naar de politie of de stad stappen, dat willen ze nu niet doen. “Het is moeilijk om te bewijzen wie er achter zou zitten. We willen onze vermoedens wel kenbaar maken, onder meer via de sociale media. In het verleden bewees die strategie al zijn nut. Nu hopen dat het ook stopt”, besluit Annemie. (JD)

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVzwkatimoe%2Fposts%2Fpfbid0GtQe2gzCRjodwGH4VpwUYoLmVqEVb2JzJBDhpXGsNyKaVL8A9UkzZAjYZbYz4CW6l&show_text=true&width=500” width=”500? height=”281? style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0? allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”>

The post Enkele maanden geleden zaten er zeker nog 40 katjes, nu lijken ze verdwenen: Buurt vreest kattenhater is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »