De Brug, N-VA en Open VLD gaan in Ingelmunster opnieuw samen naar de kiezer: “Er zit geen sleet op de formule”

Ook in oktober 2024 trekken de huidige kartelpartners van N-VA en Open VLD, samen met de onafhankelijken van De Brug, naar de gemeenteraadsverkiezingen in Ingelmunster. Een nieuw logo onderstreept de frisheid van het kartel. Tijdens de kermisbraderie biedt de partij volgens traditie iedereen een gratis ijsje aan, een maandje later komt ook comedian Arnoud Van den Bossche langs met zijn nieuwe show.

“Er zit geen sleet op de formule,” glundert kartelvoorzitter Stijn Goemaere. “Na ruim twee decennia, waarvan 11 jaar als bestuursploeg, hebben we er meer dan ooit zin in. De samenhang binnen de partij is prima. Nieuwe mensen vinden makkelijk toegang tot ons project en de uitdagingen voor Ingelmunster blijven groot. Het vuur brandt, de goesting borrelt. We voelen ons als dartele veulens in een lenteweide.”

Nieuw logo

Het kartel heeft zichzelf wel in een nieuw jasje gehesen. Een nieuw logo, met bijhorende huisstijl symboliseert de eendrachtigheid maar ook de ambitie van de samenwerking. “We willen staan voor een kwalitatief project, waar plaats is voor alle Ingelmunsternaren. We tonen als partij graag de weg waarin we onze gemeente willen zien evolueren in de toekomst, maar kijken ook goed achterom zodat iedereen mee is”, verduidelijkt Open VLD-schepen Katrien Vandecasteele.

“We tonen als partij graag de weg waarin we onze gemeente willen zien evolueren in de toekomst, maar kijken ook goed achterom zodat iedereen mee is.”

-Open VLD-schepen Katrien Vandecasteele

De komende maanden zijn het drukke tijden voor De Brug/N-VA/Open-VLD. N-VA-voorzitter Chantal Declercq: “Tijdens de braderie op kermiszaterdag houden we opnieuw een bar open, waarbij iedereen die langskomt mag smullen van een lekker ijsje. Een traktatie die letterlijk in de smaak valt en waarbij we graag tijd maken om even te praten. Onze partij is volks en we kijken er enorm naar uit om weer zo veel mogelijk mensen te mogen ontvangen. Op vrijdag 20 oktober krijgen we ook nog superkomiek Arnoud Van den Bossche over de vloer van het JOC. De comedian speelt overal voor uitverkochte zalen. Bij de bestuursleden of op de braderie kan je kaartjes kopen. Voor amper 15 euro ben je er bij.”

Versterking op komst

De verkiezingen van volgend jaar naderen heel snel. Het kartel kan terugvallen op een ruime, gedreven groep, maar er is nog plaats voor vers bloed die op een positieve manier aan lokale politiek wil doen. “Alle deeltakken van onze partij kunnen wat versterking gebruiken. We denken graag samen na over de werking en de toekomst van onze gemeente. Gedreven enthousiastelingen mogen altijd contact opnemen. Onze ambitie is om tegen het volgende zomerverlof de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 te presenteren,” licht Fien Debeuf, verantwoordelijke voor de onafhankelijken, toe.

The post De Brug, N-VA en Open VLD gaan in Ingelmunster opnieuw samen naar de kiezer: “Er zit geen sleet op de formule” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »