Cobra start met kleuterjudo

Bij Judoclub Cobra zijn de trainingen voor alle categorieën gestart. “Ook de kleuters kunnen één keer per week op donderdagavond in onze club in de sporthal terecht om spelenderwijs kennis te maken met judo”, zegt trainster Jitske Durinck.

Wat houdt kleuterjudo juist in? “Kleuters leren in de club vooral dat bewegen leuk is en maken er spelenderwijs kennis met de sport”, aldus Jitske. “Ze leren voornamelijk goed vallen, houdgrepen en vooral plezier maken op de mat. We zien dook dat judo, rollen en dollen, stoeien, bewegen en vallen zeer dicht bij de natuurlijke ontwikkeling van kleutertjes ligt en dat ze veel plezier halen uit het samen bewegen. Je ziet ook dat judoka’s die vroeger kleutertraining volgden toch een voorsprong hebben op andere leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld het vallen zit een stuk beter, gezien ze geen of minder angst hebben omdat ze dat vallen spelenderwijs aanleerden. Van wedstrijden is er bij de kleuters uiteraard nog geen sprake.”

Gratis proberen

Dankzij Judo Vlaanderen kan Judoclub Cobra aan de kleuters gratis initiatielessen aanbieden mét een verzekering. “Ze kunnen ook een maand gratis judo uitproberen voor ze samen met hun ouders beslissen om in te schrijven en lid te worden van de club.”

Wie interesse heeft om zijn kleuter(s) te laten meedoen aan kleuterjudo, mag altijd contact opnemen op 0474 51 99 62, via de website www.judoclubcobra.be of eens langskomen in de sporthal. “Met een flesje water en een lange (trainings)broek kunnen ze de eerste lessen zeker al meevolgen. We voorzien zelf judovestjes voor de initiaties. Kinderen van het tweede en derde kleuter zijn welkom (geboren in 2018 en 2019). Kleuterjudo vindt één keer in de week op donderdag plaats van 17.30 tot 18.15 uur. De trainingen hebben plaats in de sporthal Steuren Ambacht op het eerste verdiep in de polyvalente zaal.”

Toppers

Daarnaast blijven ze bij Cobra de prestaties van de Lendeleedse toppers Jarno Dewulf en Robbe Demets opvolgen. “Die laatste heeft ambities richting de Olympische Spelen van 2028 en zet ook zijn studies Lichamelijke Opvoeding verder. Robbe geeft bepaalde periodes stagetrainingen in Cobra. Jarno heeft het niet gemakkelijk om topsport en werk te combineren, maar ik verwacht dat hij het komende seizoen toch goed zal presteren.” (IB)

The post Cobra start met kleuterjudo is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De wildgroei van Natuurpunt: hoe een natuurorganisatie dé machtige grootgrondbezitter van Vlaanderen werd

Ze spant rechtszaken aan tegen de bouw van fietsersbruggen, ze sluit stilzwijgend deals in het Oosterweeldossier en door een eindeloze rij aankopen is ze dé private grootgrondbezitter van Vlaanderen. Maar ze zit ook zo ingewikkeld in elkaar dat de Vlaamse overheid haar subsidies tegen het licht wil houden. Wie of wat is Natuurpunt, en hoe is ze zo groot en

Lees meer »

Geen straf, wel schadevergoeding voor verspreiding naaktfilmpje van liefdesrivale: “Ze wou mijn relatie kapotmaken”

Uit wraak omdat een vorige vriendin van haar partner maar naaktfoto’s en -filmpjes naar hem bleef sturen, nam een 32-jarige vrouw uit Kortrijk dan maar zelf het initiatief in handen. Onder een vals Facebookprofiel stuurde ze één van die filmpjes de wijde wereld in. Strafbaar, maar de rechter gaf haar geen straf. Ze moet aan het slachtoffer wel 5.200 euro

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Antwerpse school drie uur vast in file op E34: “Maar picknicken op de snelweg was ook onvergetelijke ervaring”

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar van basisschool De Dobbelsteen uit Linkeroever hadden hun schoolreis naar zee wel anders voorgesteld. De bus met 57 kinderen strandde dinsdagochtend in een file op de E34 in Sint-Gillis-Waas en zat daar meer dan 3 uur vast. “We zijn gelukkig nog in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas geraakt”, zegt directrice Jana

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »