Christelijke basisschool De Witte Stamroos stopt

De deuren van de nieuwe locatie van vbs De Witte Stamroos, in de Grote Moerstraat in Sint-Andries, zijn op 1 september dicht gebleven. De christelijke basisschool, die in de Lieven Bauwensstraat gevestigd was, verdwijnt van de scholenlijst.

“Met leerkrachten die zich voluit hebben ingezet voor het project hebben we vijf jaar hard gewerkt aan de opbouw van onze school”, vertelt Frans Meyfroodt (73), voorzitter van het schoolbestuur. “Het is jammer, maar bij iedereen ontbreekt de energie om door te gaan. Er waren voldoende leerlingen en onze nieuwe locatie leent zich perfect voor de organisatie van onderwijs, maar er was onvoldoende engagement van de ouders. Het zag ernaar uit dat de leraren opnieuw taken op zich moesten nemen waarvoor normaal gezien ouders of sympathisanten instaan. We hebben dit door een grote portie pioniersenergie lang volgehouden, maar het was niet langer mogelijk.”

Moed getoond

“We hebben de moed getoond om openlijk uit te komen voor christelijk onderwijs, en we zijn erin geslaagd om de christelijke waarden van het Evangelie over te brengen bij onze leerlingen. De dienstbaarheid onder de kinderen was opmerkelijk. Onderling respect was geen loos begrip in onze school. In weerwil van wat andere scholen soms beweerden, slaagden we er ook in om bij alle kinderen leerwinst te boeken”, aldus Meyfroodt.

In de stem van de voorzitter klinkt duidelijk ontgoocheling door. “We konden bijna nooit rekenen op enige positieve medewerking van de Evangelische Kerken, en ook de stad Brugge stak zelden een helpende hand uit. Onze leraren hadden wel goede contacten met collega’s van de Scholen van de Bijbel. We wisten dat het een moeilijke opdracht was om Gods plan te verwezenlijken om een christelijke basisschool uit te bouwen in Brugge, maar we zijn vijf jaar met volle moed en heel veel energie tegen de stroom ingegaan. Het is heel jammer dat De Witte Stamroos verdwijnt”, besluit Frans Meyfroodt. (PDC)

The post Christelijke basisschool De Witte Stamroos stopt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »