Bevrijding van Hooglede tijdens Tweede Wereldoorlog herdacht

Ter nagedachtenis van de bevrijding van Hooglede tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een herdenkingsplechtigheid georganiseerd, in aanwezigheid van de Poolse ambassadeur. Op 7 september 1944 werd Hooglede bevrijd door Poolse troepen onder leiding van Generaal Maczek.

De Poolse tanks trokken eerst Boeschepe en Westouter binnen en vervolgden hun opmars door verschillende steden in België. Op 7 september 1944 stuitten ongeveer 200 Poolse soldaten op ongeveer 500 zwaarbewapende Duitse troepen in Sleihage. Er vonden hevige gevechten plaats op verschillende locaties waaronder in Sleihage, Ieperstraat, Wulfhoekstraat, Biebuyck, Vosseberg, Hogestraat en Bruggestraat.

In de late namiddag werd Hooglede bevrijd. De bevrijding van Hooglede was een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van het 2de Poolse Pantserregiment tijdens WO II. (EVG/foto EVG)

The post Bevrijding van Hooglede tijdens Tweede Wereldoorlog herdacht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »