ACV Puls eist harde garanties van Vlaamse regering over de 300 miljoen voor kinderopvangplan

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kondigde zaterdag haar plan aan om tegemoet te komen aan de noden in de kinderopvang. “De 330 miljoen euro extra per jaar om de ratio te verlagen naar minder kinderen per kinderbegeleider, is een erg belangrijke stap. Maar dit bedrag is absoluut het minimum. Hier mag de Vlaamse regering niet meer aan raken”, stelt vakbond ACV Plus in een reactie.

Meer krantenkoppen in België

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »