Zuhal Demir wil één Vlaams drinkwaterbedrijf

Na de fusie tussen de twee Antwerpse drinkwaterbedrijven Water-link en Pidpa tot Adelta blijven er nog steeds zes over in Vlaanderen. Te veel, volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die het liefst één waternetwerk wil.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »