WTC Moen viert 25 jaar: “Jonger publiek aantrekken”

De leden van WTC Moen lieten de fiets even aan de kant staan. Daar hadden ze een goede reden voor, want ze mochten het 25-jarig bestaan de club vieren.

Het was Raf Demeestere, een van de pioniers van WTC Moen, die een toespraak mocht houden. “In al die jaren hebben we al vele kilometers gereden op zondagmorgen. We waren ook een van de eerste clubs in de regio die een vrouwenploegje oprichtte. Tot op heden hebben de ‘Velobellen’, want zo heten ze, nog altijd veel succes.

Daarnaast hebben we ook nog stoere mannen en vrouwen die graag het tempo iets hoger houden. Die groep kreeg de naam ‘Velorekkers’.”

WTC Moen is in de regio ook bekend voor de rally’s die ze nu ook al 25 jaar organiseren binnen de werking van VBR en Leiedal.

Ouderdomskwaaltjes

Naast al de mooie prestaties, ziet Raf Demeestere de toekomst een beetje somber in. “We zijn begonnen in 1998 met 112 leden, waarvan uiteraard ook wel enkele ‘papieren’ leden bij waren. Niettemin waren we toch elke zondagmorgen met een grote bende op de weg. Ik merk nu dat er toch ouderdomskwaaltjes beginnen op te treden. De motivatie is er wat uit, met als gevolg dat we ons ledenaantal zagen slinken tot 45.”

Veel clubs zouden wat gelukkig zijn met 45 leden, maar volgens Raf is er meer. “De gemiddelde leeftijd ligt rond de 55 jaar. Jonge mensen aantrekken is zeer moeilijk. De jeugd is ook niet graag meer gebonden aan een club en toegegeven, opstaan op zondag om 8 uur met een gezin met kindjes, is ook niet zo evident. We zien nu veel meer kleine vriendengroepjes die een ritje maken via de fietscomputer”, klinkt het.

Niettemin geven ze bij WTC Moen de moed niet op en zoeken ze naar een formule om een iets jonger publiek aan te trekken.

Maar er was ook feest. Alle leden, oud-leden en sponsors waren uitgenodigd om bij een hapje en een drankje bij te praten of de benen te strekken… op de dansvloer natuurlijk. (Geert Vanhessche)

The post WTC Moen viert 25 jaar: “Jonger publiek aantrekken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »