Van conservatieve moslims tot kinderpsychiater: ongewone coalitie stookt protest tegen seksuele opvoeding op

Conservatieve moslimverenigingen en een areligieus collectief rond een Waalse kinderpsychiater wakkeren het protest tegen de verplichting van seksuele opvoeding in het Franstalige onderwijs aan.

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »