Ten Miles en Oktoberfest bij De Stresskikkers in Elverdinge

De Stresskikkers zullen op zaterdag 23 september ervoor zorgen dat Elverdinge bruist. Met hun Ten Miles en aansluitende Oktoberfest belooft het een dag vol ambiance te worden in en rond Den Elver. “Wie zich verkleedt tijdens de afterparty krijgt een beloning”, klinkt het bij de organisatie, die in het verleden nog de Flemish Beer Run organiseerde.

Florian Verdonck is 31 jaar, afkomstig uit Proven en intussen meer dan een jaar woonachtig in Elverdinge. “Het is ook sinds vorig jaar dat ik aangesloten ben bij De Stresskikkers”, vertelt Florian, die zelfstandige is in de IT-sector.

“Na enkele jaren Flemish Beer Run gooien we het nu over en andere boeg. We nemen een nieuwe start met onze Ten Miles op 23 september. Samen met voorzitter Pascal Demuynck, Jean-Claude Demuynck en Pascal Casier help ik organiseren. Eerst is er om 14 uur een Kids Run en daarna is er de 8 kilometer en om 16 uur de tien mijl. Start en aankomst is aan OC Den Elver. Het parcours gaat via Elverdinge en Woesten. Het parcours is zorgvuldig ontworpen met een mix van onverharde en verharde wegen. We hebben bewust gekozen voor de afstand van tien mijl om een breed scala aan deelnemers aan te spreken.”

Oktoberfest

In Den Elver zal aansluitend nog een maaltijd en afterparty plaatsvinden. “Dit zal in het Oktoberfest-thema zijn. We starten met authentieke Duitse gerechten schnitzel en tartiflette en daarna zal de dansvloer geopend worden. Wie zich verkleedt in een dirndl of lederhosen, krijgt een beloning. Dj Drino zorgt voor de beats. Een dag vol ambiance dus!”

Deelnemers kunnen zich online inschrijven. “De dag zelf kan er ook nog ingeschreven worden. Zelf zal ik niet meelopen, als troostprijs mag ik het startschot geven”, lacht Florian. “Na het lopen kan men gebruik maken van de douches van voetbalclub SK Elverdinge.”

Elke donderdag

De Stresskikkers lopen elke donderdag om 19.30 uur. “We verzamelen in de Boezingestraat bij de broodjeszaak Evita. Qua parcours variëren we graag. In de club hangt een warme familiale sfeer. Onze gezellige bende telt ongeveer 30 actieve leden. Naast dit evenement zijn er nog enkele activiteiten voor de clubleden, zoals een quiz en een familiedag. Zelf loop ik een drietal keer per week en ik heb al een keer een ten miles in de benen”, besluit Florian Verdonck.

Tickets en info: https://tenmileselverdinge.be/.

The post Ten Miles en Oktoberfest bij De Stresskikkers in Elverdinge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »