Roemeense marktkramer krijgt 6.000 euro boete na verkoop van namaakparfum in Kortrijk

Een 45-jarige Roemeen die op een markt in Kortrijk betrapt werd op het verkopen van namaakparfum moet nu 6.000 euro boete betalen. Hij viel door de man door een slimme koper die hem voorhield zijn vrouw te bellen, maar in werkelijkheid de politie verwittigde.

Op 2 juli vorig jaar ging in Kortrijk een markt door waarbij allerhande spullen aangeboden werden. Ook de 45-jarige Roemeen R.D. had er een kraampje opgezet. De man bood er flesjes parfum aan van bekende merken zoals Chanel, Dior en Giorgio Armani. Een aandachtige man die aan zijn kraam stond en de waren bekeek, had echter door dat er een en ander niet klopte.

In de val gelokt

“Tijdens de uitleg van R.D. kreeg de koper argwaan waarna hij vervolgens een list bedacht”, sprak de procureur. “Hij zei tegen de verkoper dat hij eerst zijn vrouw moest bellen om raad te vragen over welke parfum hij moest kopen, maar belde in werkelijkheid de politie. Die kwam langs om hem bij te staan en nam zestien flesjes parfum in beslag, omdat het duidelijk om namaak ging. Dat werd ook bevestigd door het bureau dat alles onderzocht. R.D. beweerde de flesjes te hebben aangekocht in het zuidstation van Brussel maar kon geen aankoopbewijzen voorleggen. In het verleden werd hij al diverse keren betrapt maar werd zijn zaak telkens geseponeerd.”

Deze keer werd hij veroordeeld tot het betalen van 6.000 euro boete. (JH)

The post Roemeense marktkramer krijgt 6.000 euro boete na verkoop van namaakparfum in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »