Minister Crevits start vaccinatiecampagne tegen covid en griep in Kortrijk

Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, gaf de symbolische start van de covidvaccinatiecampagne in woonzorgcentrum De Korenbloem in de Sint-Janswijk. Vandaag was Cecile De Brabandere (101) als eerste aan de beurt. “Ik voel me nog steeds goed, soms wat pijn in mijn been of rug, maar ik kan niet klagen.”

Vandaag werden een aantal bewoners van het woonzorgcentrum De Korenbloem tegen covid gevaccineerd. In de afdeling Portiek Woning 4 zijn ze allemaal bereid om zich te vaccineren. “Ik neem het omdat we hier samenleven. We doen het voor onszelf en voor elkaar. In het begin, nog voor de vaccins, heb ik covid gehad en moest ik voor 14 dagen in een andere afdeling. Ik had last van hoofdpijn en kortademigheid”, zegt Cecile. Haar dochter Mieke (73) komt haar elke dag bezoeken.

“Midden of eind oktober wordt een piek aan covidbesmettingen wordt verwacht” – Crevits

Bewoners in woonzorgcentra zijn de meest kwetsbare groep door hun hoge leeftijd en vaak onderliggende aandoeningen. “Aangezien er al midden of eind oktober een piek aan covidbesmettingen wordt verwacht, zijn de woonzorgcentra nu als eerste aan de beurt. Met de covid- en griepvaccinatie willen we in de eerste plaats kwetsbare mensen beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname en het risico om te overlijden aan covid of griep”, zegt Crevits. De griepvaccinatie zal starten in de tweede helft van oktober.

“We merken toch een vaccinatiemoeheid bij ons zorgpersoneel” – algemeen directeur Kristof Claeys

Ook de personeelsleden in de woonzorgcentra kunnen al gevaccineerd worden, maar dat loopt blijkbaar moeizamer. “Voor iedereen die werkt in de zorgsector zijn de vaccinaties aanbevolen om zichzelf en hun kwetsbare cliënteel te beschermen, maar we merken toch een vaccinatiemoeheid”, zegt Kristof Claeys, algemeen directeur van de Korenbloem. “De vaccinatiecampagne heeft tijd nodig. Je laten vaccineren tegen griep is al ingeburgerd. Met covid staan we nog op een momentum.”

Sensibilisatiecampagne

De Vlaamse overheid zal een ondersteunende campagne lanceren om de prioritaire groepen aan te sporen om zich te laten vaccineren. Deze campagne zal de komende weken via affiches, regionale tv-spots, radiospots en online advertenties mensen aanspreken met de slogan “Virussen vieren ook deze winter mee”. Naast vaccinatie wordt er ook aandacht gevraagd voor andere tips of goede gewoontes om luchtweginfecties te vermijden zoals regelmatig je handen wassen met water en zeep, ruimtes ventileren en het gebruik ban papieren zakdoeken.

Alle informatie over vaccinatie is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be.

The post Minister Crevits start vaccinatiecampagne tegen covid en griep in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »