Michel Van den Brande vrij onder voorwaarden nadat hij opgepakt werd voor doodsbedreigingen

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die opgepakt werd na het uiten van doodsbedreigingen op Facebook, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. “Mijn cliënt heeft een verklaring afgelegd en werkt mee met het onderzoek”, zegt zijn advocaat Tim Smet. De man heeft een stevige link met Blankenberge.

Van den Brande, die bekendraakte na zijn deelname aan het televisieprogramma ‘The Sky is the Limit’, postte vorige maand op Facebook verschillende keren over een ex-werknemer die zijn bedrijf zou opgelicht hebben. In de Facebookposts uitte hij bedreigingen aan het adres van de ex-werknemer en verklaarde hij hem “vogelvrij”. Van den Brande vermeldde bovendien de volledige naam en het adres van de ex-werknemer. Hij publiceerde ook foto’s van diens woning. Volgens Van den Brande stak de man, die verantwoordelijk was voor de boekhouding, geld van de firma in eigen zak.

Onderzoek loopt

Het parket bevestigt de arrestatie, maar geeft geen details over welke feiten het gaat. Van den Brande werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, maar die liet hem vrij onder voorwaarden. De verdediging geeft geen details over de verklaring van Van den Brande of de opgelegde voorwaarden. Het onderzoek loopt en Van den Brande zal zich mogelijk later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

The post Michel Van den Brande vrij onder voorwaarden nadat hij opgepakt werd voor doodsbedreigingen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »