Meer dan 30 fotografen pronken met hun werken tijdens Internationale Fotobiënnale in Oostende: “Lokken zo extra bezoekers in het najaar”

Wie in Oostende rondloopt, kan er onmogelijk naast kijken: de Internationale Fotobiënnale is in de stad. Op maar liefst 23 locaties staan werken van 32 topfotografen. En die beelden kan je ook op enkele opmerkelijke plaatsen bewonderen, zoals de Anglicaanse kerk en de Amandine. “We lokken zo extra bezoekers in het najaar, die ook de stad beter leren kennen”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

De Internationale Fotobiënnale Oostende, waarvan de tweede editie zaterdag start, bestaat uit verschillende tentoonstellingen – indoor en outdoor. Centraal tijdens de tweede editie staat de ‘connectie met andere kunstvormen’. Curator Stephane Verheye zoekt voor elke tentoonstelling ook naar een band tussen het werk en de omgeving.

“We zijn niet zomaar een badstad die in de zomermaanden toeristen op het strand wil ontvangen. Ook buiten de zomer willen we bezoekers lokken. Voor de Internationale Fotobiënnale komen mensen speciaal naar Oostende en leren ze de stad beter kennen”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Dat zorgt niet enkel voor een economische meerwaarde. Oostende is het hele jaar door een echte cultuurstad. Met deze Fotobiënnale tonen we de bezoekers dat onze stad een inspiratiebron is: niet alleen voor historische kunstenaars, maar ook voor heel wat hedendaagse artiesten.”

Er nemen heel wat (inter)nationale fotografen deel aan deze editie, van de Amerikaan Joel-Peter Witkin over de Nederlandse Jenny Ymker tot Bart Ramakers, Karel Mus en Nick Verhaeghe. “Ik ben onder de indruk van het programma. We hebben echt topfotografen naar hier kunnen halen. De Fotobiënnale straalt kwaliteit uit”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Blijf op de hoogte

Enkele bekende locaties zoals Fort Napoleon, het James Ensormuseum en Mu.ZEE zijn van de partij, maar daarnaast worden ook De Peperbusse, de Anglicaanse kerk en de Amandine opengesteld voor de Fotobiënnale. Behalve de betalende locaties is er ook een buitenparcours waarbij bezoekers met een wandeling door de stad gratis heel wat foto’s op diverse plaatsen kunnen ontdekken.

De Fotobiënnale start op 16 september en loopt tot 12 november. Alle info kan je hier vinden.

The post Meer dan 30 fotografen pronken met hun werken tijdens Internationale Fotobiënnale in Oostende: “Lokken zo extra bezoekers in het najaar” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Leeuw, tijger en beren staan al te wachten: Natuurhulpcentrum in Oudsbergen kan eindelijk aan nieuwe buitenverblijven beginnen 

Nu het eindelijk gestopt is met regenen, kunnen medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen beginnen aan de nieuwe buitenverblijven. Die zijn bedoeld voor grotere exotische dieren zoals beren, leeuwen, lynxen en tijgers. "We merken dat we steeds meer vragen krijgen vanuit heel Europa om dat soort dieren op te vangen. Als wij nee zeggen, blijft het dier in de problemen

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Taboe sneuvelt: federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf Brusselse hotels opvangen

Jarenlang was het ‘een rode lijn’ voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: geen hotelplaatsen voor asielzoekers. Maar omdat anders 728 vrouwen en kinderen op straat moeten slapen, regelt federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) nu toch hotelbedden voor hen. Dat staat te lezen in haar nota aan de ministerraad, die HLN kon inkijken. Welk prijskaartje hangt aan deze

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »