Kinderparade trekt Bier- en Hoppefeesten enthousiast op gang: “Een veelbelovende start”

De 25ste Bier- en Hoppefeesten zijn officieel van gestart, maar liefst 350 kinderen van verschillende Poperingse basisscholen trokken door de centrumstraten. In de feesttent op het Oudstrijdersplein verbroederden jong en oud door samen het Hoppelied te zingen tijdens het seniorenfeest.

“Het is een veelbelovende start van onze Bier- en Hoppefeesten. De kinderen hadden er zin in en ook de senioren zijn massaal aanwezig voor het seniorenfeest”, sprak burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) tevreden. Leerlingen van basisscholen Sint-Franciscus, De Ster, De Torteltuin, Sint-Benedictus, De Klimrank, De Krekel, De Zonnewijzer, De Kleine Prins, De Kastanje en De Waaier trokken tijdens de kinderparade door de Poperingse straten. “Ze maakten hun eigen kostuums en decoratie uit recyclagemateriaal. Elke klas beeldde een vriend of vijand van de hop uit”, vertelt schepen Klaas Verbeke.

Verbroedering

Uit volle borst werd het Hoppelied gezongen door jong en oud. Ze deden dat samen met kandidaat hopkoningintrio Hoplusan. Aansluitend stond de seniorennamiddag op het programma. De zussen Anna Szabady en Maria Lotthammer waren met plezier aanwezig. “We zijn afkomstig uit Duitsland. Zelf woon ik al 63 jaar in Poperinge, maar mijn zus Maria woont wel nog steeds in Duitsland. Speciaal voor de Hoppefeesten is ze naar Poperinge afgezakt. ER is hier leuke muziek en veel ambiance”, aldus Anna.

© MD

Vanavond worden de feesten officieel geopend op de verbroederingsavond, met vrienden uit de zustersteden van Poperinge.

Volledige programma: www.hoppefeesten.be.

The post Kinderparade trekt Bier- en Hoppefeesten enthousiast op gang: “Een veelbelovende start” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »