KIJK. Niet eerste ‘incident’ met verzorger in Vuelta, Spaanse politie heeft al enkele klachten aan broek

De fantastische rit gisteren voor Jumbo-Visma in de Vuelta (rode trui Sepp Kuss werd perfect naar de finish geleid door ploegmaats Roglic en Vingegaard), kreeg een wrang nasmaakje toen Jumbo-verzorger Kevin Nyssen hardhandig tegen de grond gewerkt werd door de Spaanse politie. De Guardia Civil deed zijn hardhandige reputatie alle eer aan: er is al meer dan één klacht tegen hen ingediend de voorbije weken. Ook in rit elf , toen ze het gemunt hadden op een wat te enthousiaste verzorger van Cofidis, toonden ze zich ijverig.

Meer krantenkoppen in België

Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling

Een 39-jarige Tunesiër is voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor een resem inbraken in voertuigen. Youssef W. hield met succes vol dat er sprake was van een persoonsverwisseling. In de zaak kreeg een andere beklaagde wél een fikse straf.
The post Man gaat vrijuit voor resem auto-inbraken en diefstal aan kust door… persoonsverwisseling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond de derde match van de Rode Duivels op het EK. En ze weten wat hen te doen staat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »