KIJK. “Behandeld als hooligans”: ook verzorger Evenepoel aangepakt door Spaanse politie, Jumbo-Visma dient klacht in

Gisteren toonde de Spaanse politie zich in de Vuelta niet voor het eerst te ijverig. Jumbo-Visma verzorger Kevin Nyssen werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Hij hield er een zware hersenschudding aan over – zijn ploeg diende bij de koersorganisatie een klacht in tegen de Spaanse politie. Ook David Geeroms, vaste verzorger van Remco Evenepoel, kreeg te maken met de Guardia Civil. “Zo agressief, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er een verrekking in de arm aan overgehouden.”

Meer krantenkoppen in België

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd dringt”

Het Oostendse schepencollege heeft een brief geschreven naar formateur Matthias Diependaele om meer centen te vragen voor de restauratie van het Thermae Palace dossier. Er werd een bedrag van 12 miljoen euro toegezegd, maar dat is volgens het schepencollege niet genoeg.
The post Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »