Jasper Philipsen sprint naar tweede zege in Kampioenschap van Vlaanderen

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) heeft vrijdag het 107de Kampioenschap van Vlaanderen (1.1) op zijn naam geschreven.

De 25-jarige Philipsen haalde het na 165,1 km met start en aankomst in Koolskamp nipt voor de Nederlanders Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen (Team Jayco AlUla).

Philipsen won de wedstrijd al eens in 2021. Hij volgt op de erelijst Jakobsen op.

The post Jasper Philipsen sprint naar tweede zege in Kampioenschap van Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »