Gits kermis beleeft weer topeditie: “Het was machtig prachtig”

Inwoners van Gits en daarbuiten konden van 8 tot 12 september genieten van de jaarlijkse kermis. De zomerse temperaturen maakten van deze editie een succes.

Gits Koerse trok het weekend op gang en sloot die eerste dag af met Beats en Bikes. Drankjes nuttigen met die warme temperaturen kon onder andere bij toneel ’t Amateurke, Jeughuis De Vlinder, op het marktplein bij Beobank Citivo Gits, de Ouderraad van Gits Groeit, Gidas Gits en de Gezinsbond.

Er werd zowel een nieuwe fietsroute als een nieuwe wandelroute gelanceerd in en rond Gits.

Apotheose van het kermisweekend voor jong en iets ouder was kermismaandag met als thema ‘Gits Grease(t)’. De stoet werd naar jaarlijkse gewoonte op gang getrokken door de derde kleuters, trots verkleed in Pink Lady’s. Wie nog niet helemaal genoeg kreeg van het feestgedruis kon napraten tijdens het Criterium Gits Kermis op dinsdag.

Machtig prachtig

“We kunnen zowaar spreken van een topeditie door onder andere het schitterende weer. Een extra lange kermis met afterparty op de markt op vrijdag en op dinsdag opnieuw koers. De kermiskramers kijken tevreden terug en noemen Gits kermis zelfs de beste kermis van de 53 die ze jaarlijks doen. Ik wil dan ook de vele verenigingen, vrijwilligers, horecazaken, kermiskramen, medewerkers, entertainers en gemeentelijke diensten bedanken om hun schouders onder deze succesvolle editie te zetten. Gits kermis was terug machtig prachtig”, aldus schepen Julie Misplon.

The post Gits kermis beleeft weer topeditie: “Het was machtig prachtig” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »